Cambreur College Â- je bent welkom bij Coopr!

Blog
Top of flop
Dorieke Cieremans
25-01-2017
Wat heb ik toch een geluk dat ik de top en flop in de media mag bespreken met jullie. Van de week heb ik met een vriendin van mij (en docent op de middelbare school) smakelijk gelachen om de wervingsvideo van het Cambreur College in Dongen. Het dak van de school gaat eraf met de nieuwe hit 'Je bent welkom'. Toevallig al gezien?

De video gaat inmiddels viral en is zo'n 75.000 keer bekeken. Op social media en in de media wordt de video bestempeld als 'tenenkrommend'. De gemiddelde Nederlander zit natuurlijk pas in z'n comfortzone bij het leveren van kritiek, dus die reacties konden we verwachten. Maar wat wellicht een interessant gegeven is: het zijn docenten, geen regisseurs. Dus als je low-budget om een grappige en aansprekende manier de doelgroep wil aanspreken, kom je waarschijnlijk al snel op zoiets uit.

PR: succes of niet?
Nu kun je je natuurlijk afvragen wat deze viral en de kritiek van media met de school en het aantal aanmeldingen doet. De school komt flink in de publiciteit en iedereen vindt er iets van. Naar mijn mening zal er niet zoveel veranderen op het Cambreur College. De publiciteit is mooi meegenomen en er zullen zich echt niet minder leerlingen gaan aanmelden door zo'n video. Sterker nog: ik denk dat het eerder sympathie oplevert. Wat betreft de opnamekwaliteit, het zangtalent en de moves kunnen ze zeker nog een stap maken, maar de docenten doen wel hun best en proberen zich in de belevingswereld van de jongeren te verplaatsen. Het enthousiasme spat ervan af. Dus ik zeg: chapeau Cambreur College!

In het kader van de songtitel 'Je bent welkom' nodigen we het Cambreur College graag uit bij ons op kantoor. Een kopje koffie en praten over het PR succes van de video vinden wij namelijk heel leuk! En misschien kunnen we daarna nog eens nadenken hoe we dit volgend jaar (nog) beter kunnen aanpakken?

Uittip: de Open Dag moet nog komen! Dus als je graag handtekeningen wilt van de (inmiddels beroemde) docenten, moet je op 1 februari even langsgaan in Dongen.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief