Case: Zwaarste baan ter wereld?

Blog
PR
Shelly Delwel
22-04-2014
Herken je dat? Dat je een te lange 'to do lijst' hebt? Of een onmogelijke deadline moet halen? Tsja, er zijn wel eens momenten dat wij vinden dat wij de zwaarste baan ter wereld hebben. Maar dat idee is gelijk verdwenen als je het vergelijkt met de functie "Director of Operations".

Director of Operations
De voorwaarden voor de functie van Director of Operations zijn veeleisend. Zo niet onmenselijk. Het gaat namelijk om; werkweken van 135 uur, staand of gebukt je werkzaamheden uitvoeren, geen tijd om te eten - nou ja, alleen als jouw leidinggevende gegeten heeft dan - en geen vakantiedagen. En dat allemaal gratis en voor niets. Zou jij solliciteren? Daar heeft toch niemand zin in? Toch zijn er genoeg mensen die onder deze omstandigheden moeten werken. Zie video:

Onverwachte wending
Bij deze video weet je dat er een addertje onder het gras zit. Alleen lukt het de makers heel goed om je op het verkeerde been te zetten. Toen ik het begin van de video zag dacht ik dat het om een campagne tegen kinderarbeid ging. Maar dan blijkt de video opeens een hele verrassende wending te krijgen. Het mooie vind ik dat de video eerst ongeloof en verbazing oproept en je daarna 'confronteert' met het feit dat het om je eigen moeder gaat. Dit heeft zij allemaal voor jou over gehad! Het feit dat een 'online kaartenwinkel' de afzender is van deze video is begrijpelijk met Moederdag in het vooruitzicht. Kanttekening is natuurlijk wel dat er ook genoeg vaders zijn die deze 'zware baan' hebben ;) Een beetje old fashioned is het dus wel. Maar campagne wise is het logisch om je op één van de twee te focussen.

Resultaat
De video is viral gegaan en al meer dan 12,8 miljoen keer bekeken. Wellicht door de pakkende titel, die vraagtekens oproept? Dit wekte in ieder geval mijn nieuwsgierigheid. Ook hebben verschillende media de video gedeeld. De campagne is in ieder geval effectief voor de brand awareness voor Cardstore want je wordt getriggerd om tot het einde te kijken. En bij de aftiteling komt de afzender duidelijk in beeld. Wel vraag ik mij af of dit mensen direct aanzet tot het sturen van een kaartje met Moederdag.  Maar Moederdag of niet, het is in ieder een goed idee om je moeder even te bedanken, toch?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief