Coopr gaat naar de USA!

Blog
Trends
Jos Govaart
10-08-2015
Sorry voor de misleidende kop. Hoewel...We bestaan al bijna zes jaar als bureau (of 4,5 jaar als je kijkt naar hoe lang we echt zelfstandig zijn). In die tijd hebben we persoonlijk kennisgemaakt met heel veel slimme Amerikanen. Vooral via onze events An Evening With of de twee summits die we organiseerden met PR Daily en ING. En elke keer zeiden we dan: "We komen binnenkort ook echt wel een keer jullie kant op, dit najaar echt". Maarja, dan breekt het pitchseizoen aan, worden er 5 baby's geboren in 1 herfst en nog zo wat. Het kwam er maar niet van. Maar nu is er geen weg meer terug.  Half september gaan we. Wat we gaan doen? Het programma is nog niet af. En misschien heb jij wel suggesties!

Shift Communications in Boston
Het hoofddoel van ons bezoek is om een bezoek te brengen aan het hoofdkantoor van Shift Communications. CEO van Shift Communications Todd Defren is sinds ongeveer een jaar, adviseur van Coopr. Sterker nog. Hij vormt de huidige raad van advies, in zijn eentje. Wat betekent dat dan? Daar moet je je én niet te veel van voorstellen, maar ook vooral niet te weinig. Todd heeft langer dan wij ervaring met het runnen van een (snelgroeiend) bureau dan wij. Voor een Amerikaans bureau houden zij er behoorlijk Europese normen en waarden op na als het gaat om hoe zij met mensen omgaan. Dat is leerzaam en inspirerend. Sommige dingen die wij (lees: Jody en ik) heel inspirerend vonden, bleken in de praktijk niet te werken en andersom. Daarnaast leggen wij hem zo eens per kwartaal voor hoe het is. Die mail wordt dan gelukkig niet beantwoord met een "fan-tas-tic". Maar vooral met scherpe vragen. Waarom heb je keuze X gemaakt, waarom keuze Y. Met argumentatie waarom dat zinnig is om over na te denken. Het leuke van de komende bijeenkomst is dat we gaan kennis maken met de beste blogger die ons vak rijk is: Christopher Penn. Slimmer ga je ze niet krijgen in ons vak.

PR Week Conference, PR Museum en...?
Je moet nooit vergeten welke mensen je in het begin van je carrière erg geholpen hebben. Een van die mensen is Deirdre Breakenridge. Zij was als eerste te gast bij ons "An Evening With"- concept. Ook met haar hebben we altijd contact gehouden. Zij is en blijft een belangrijke evangelist van de moderne versie van ons vak. Dus uiteraard gaan we ook haar ontmoeten.
We hebben de week waarin we zouden gaan uitgekozen op basis van een PR Week Conference dat die week is in NYC. Een congres dat gaat over de integratie van PR met andere disciplines. Precies een onderwerp wat ons zeer bezighoudt op dagelijkse basis. We zijn benieuwd wat dat ons brengt. Ook zullen we minimaal 1 museum bezoeken, en wel het PR Museum, jaja.

What else...?
Dan hebben we nog tijd over. Natuurlijk willen we ook iets van de stad zien en gaan we er een leuke tijd van maken. Maar er zijn nog wel wat vakgerelateerde dingen die we kunnen doen. Bij de innovatieafdeling van de NY Times kijken bijvoorbeeld. Of wellicht bij andere bureaus naar binnen kijken (maar wat zie je dan als je geen warme relatie hebt? hmm). Misschien wel naar een befaamde Late Night Talkshow? Who knows. Heb jij nog tips? Zowel de toeristische, culinaire áls de vakinhoudelijke tips zijn welkom. We horen ze graag!

En uiteraard brengen we tijdens en/of na de trip verslag uit!

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief