De toekomst van WhatsApp

Blog
Opinie
Dorieke Cieremans
02-02-2016
Van de week werd bekend dat WhatsApp wereldwijd 1 miljard gebruikers heeft. Bijna 1 op de 7 mensen heeft de app op zijn telefoon staan. En met dagelijks 42 miljard berichten, 1,6 miljard foto's en 250 miljoen video's is de app volop in gebruik. Uiteraard zijn Mark Zuckerberg en zijn teamleden er nog niet (we hebben nog 6 miljard mensen te gaan), maar het is natuurlijk al een geweldige mijlpaal.

H&M aan het typen...
Nu is het de uitdaging om het aantal gebruikers te laten groeien, maar het team heeft ook laten weten dat ze druk bezig zijn om WhatsApp gebruiksvriendelijker te maken voor bedrijven. Langzaamaan zien we steeds meer bedrijven gebruik maken van WhatsApp en als we Zuckerberg mogen geloven gaat dit aantal ook flink groeien. WhatsApp is begonnen als chatfunctie waarbij je vooral de relatie met je vrienden en familie kon onderhouden. Tegenwoordig bellen we steeds minder, maar laten we via WhatsApp wel even weten dat we aan iemand denken of vragen we hoe alles gaat. WhatsApp zet de mens centraal. Het begint er nu op te lijken dat we over 5 jaar niet alleen meer met onze vrienden en familie chatten, maar ook met bedrijven, producten en diensten. Straks staan KPN, Albert Heijn en H&M gewoon in je contactenlijst en kun je een restaurant reserveren of een taxi bestellen via de chat.

Goede ontwikkeling
Ik ben vrij praktisch ingesteld, dus wat mij betreft is dit een hele interessante ontwikkeling. Het lijkt mij ideaal om via WhatsApp contact te kunnen zoeken met bedrijven en niet meer uren aan de telefoon te hoeven hangen voor een antwoord. Maar dan moet het wel werken...ik verwacht dat er dan ook wel binnen enkele uren (soms minuten) wordt gereageerd op mijn bericht. Het zal voor organisaties een verlengstuk worden van de bestaande klantenservice en dat kan natuurlijk ook -als je het goed doet- voor veel positieve PR zorgen. Kortom, waar zijn die telefoonnummers?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief