Gelukkige maandag hé

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
18-05-2015
Vandaag interviewde Charles Groenenhuijsen zichzelf in het 'Ikterview' van NRC Next. Zijn verhaal ging over, zoals hij het noemt 'sombere cynisme' in de talkshows, kranten en andere journalistieke uitingen in de wereld. Die zijn volgens hem zo gefocust op het brengen van schokkend en slecht nieuws, dat het een volledig vertekend beeld geeft van de werkelijkheid. Je zou bijna geloven dat de wereld op instorten staat, wat volgens Groenenhuijsen grote onzin is. En ik ben het eigenlijk wel met hem eens. Daarom hierbij goed nieuws, dat de voorpagina misschien minder snel haalt. Maar de maandag wel lekker afsluit. Enjoy!

Nú is er ruimte voor bedrijven die het helemaal anders gaan doen
Volgens de TrendRede 2015, een jaarlijkse analyse van vooraanstaande trendwatchers, staan we aan het begin van een nieuwe fase. De (Nederlandse) consument weet dat het anders moet, maar alleen nog niet precies wat het juiste andere is. Met andere woorden: als je nu naar voren durft te treden met een beleid dat de huidige, logge, traditionele concurrentie uitdaagt het anders te doen en je voert je beleid ook echt uit, heb je grote kans de twijfelende consument aan je zijde te krijgen. En om als merk dus naam te maken als pionier, zoals bijvoorbeeld AirBnB heeft gedaan. Geen betere tijd voor ondernemers met ambitie die meer vanuit betekenisgeving willen werken. Go for it!

Met Nederlanders om je heen zit je helemaal goed
Werk en onderneem je dan ook nog eens met Nederlanders, dan zit je helemaal goed. Uit onderzoek blijkt wederom dat ons kleine landje de meest gelukkige mensen van Europa huist. Waarschijnlijk omdat we zoveel parttime werken en veel bewegen, aldus 'the Independent' van gisteren. Wat is er nu beter dan blije collega's en vrienden om je heen?

En we zijn nog slim ook
Er was een hoop te doen over de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Maar het valt best wel mee met de kennis en kunde van de Hollandse kroost. Nederland staat in het rijtje met de top 10 beste scholieren. Ter wereld! Vooral op het gebied van wiskunde en natuurkunde doen we het goed. Wat nou zesjes-cultuur, luie leerlingen en een 'verloren generatie'!

Denk dus eens vaker als Charles. Het is makkelijk om je vast te klampen aan doemdenken, maar vaak is het verschil tussen succes en mislukkig ook gewoon een kwestie van het kiezen van een hoek.

En dan nog een klein nieuwtje...Gewoon omdat ik weet dat grote katten de gemiddelde mens blij maakt. En omdat luchtig nieuws ook nieuws is: de Aziatische leeuw is weer terug van weggeweest! De zwaar bedreigde diersoort lijkt zich eindelijk te herstellen. Komt het toch nog goed. Gelukkige maandag hé!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief