Hoe een trouwe en creatieve fan Playmobil onbewust een topcadeau geeft

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
27-11-2014
Playmobil. Of je hebt zelf kinderen die met deze wereldbekende poppetjes spelen en piratengevechten of prinsessentaferelen uitvoeren óf je kan je de poppetjes nog haarfijn heugen uit je eigen jeugd. Playmobil bestaat dit jaar 40 jaar en niet voor niets. Iedereen is gek op deze speelgoedmannetjes en vrouwtjes.

40 jaar: een jubileumtentoonstelling
Vanuit Playmobil werd er een grootschalige tentoonstelling georganiseerd in het Historisch Pfalz Museum in het Duitse Speyer waarbij bezoekers aan de hand werden genomen op een reis door de geschiedenis van de bekende poppetjes en speelsets. Prachtig natuurlijk voor alle fans en liefhebbers! In Nederland is eenzelfde tentoonstelling tot eind van dit jaar ook te bezoeken in het Speelgoedmuseum.

Free publicity cadeau: een creatieve fan
Maar...Eén van de Playmobil-fans stijgt in haar liefde voor deze speelgoedpoppetjes boven alles uit en zorgt daarmee voor extra aandacht die Playmobil zomaar extra aandacht oplevert. De Belgische Marie Deryckere (21) startte eind vorige maand de Facebook-pagina PlaymoNews. Elke avond kiest ze enkele nieuwsfeiten uit, en bouwt ze het nieuws met haar uitgebreide collectie Playmobil na. Van de intocht van Sinterklaas met gewapende Pieten tot een Amerikaanse arts met Ebola die genezen is in New York. Allemaal nagemaakt met Playmobil. Zelf ziet ze het als een ontspannen bezigheid maar voor Playmobil is dit een prachtig cadeau voor hun 40-jarige bestaan. Free publicity van een echte fan en juweeltjes van plaatjes. En zeg nou eerlijk, waarom zou je het gewone nieuws volgen als je ook het PlaymoNews kunt volgen? Het houdt je net zoals het echte nieuws op de hoogte van alles wat er om ons heen gebeurt door middel van Playmobilpoppetjes?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief