Must knows of the week: #Correspondentsdinner, goedkoop trouwen en Coopr Academy

Blog
Opinie
Rosanne Van Setten
12-02-2016
Verstrikt geraakt in deadlines en belangrijke afspraken deze week, en geen tijd gehad om bij te lezen over het laatste nieuws? Grijp dan nu je kans en lees hier de must knows van deze week!

Bereikbare trouwjurk?

Een sprookjeshuwelijk: welke vrouw droomt er niet van? Die ene speciale dag die volledig draait om jou....en, okay, je partner. Bij zo'n droomhuwelijk hoort natuurlijk ook een prachtige jurk. En daar is vaak veel om te doen. Denk alleen al aan het programma 'Say Yes to the Dress' op TLC. In dit programma gaan aanstaande bruiden out of their way om de perfecte trouwjuk te vinden, die dan ook wel wat mag kosten. Maar niet voor iedereen is zo'n mooie, dure jurk even bereikbaar. Daar wilde Zeeman graag verandering in brengen en introduceerde de Zeeman trouwjurk. Te koop voor slechts 29,99 en diezelfde ochtend nog uitverkocht. En eerlijk is eerlijk, hij is ook best mooi. Zeeman wil hiermee van haar 'foute' imago af. Naar mijn mening zetten ze met deze jurk zeker een stap in de goede richting, zelf zou ik hem ook best aantrekken. Het doel van Zeeman om de trouwjurk bereikbaar te maken, is echter wat minder goed geslaagd, gezien de jurk zo snel uitverkocht is en veel vrouwen geen jurk hebben kunnen bemachtigen. Maar echte koopjesjagers kunnen nog wachten op de nieuwe lading, of hun slag slaan op Marktplaats. Zou jij de jurk dragen?

Rutte steekt de draak de PVDA én met zichzelf

Het #Correspondentsdinner van Mark Rutte was trending topic op Twitter. 2,7 miljoen Nederlanders keken woensdagavond naar dit opmerkelijke diner voor media. Daarmee werd de uitzending het best bekeken televisieprogramma van de dag. Mocht je dit gemist hebben, een Correspondents' Dinner is dus een diner dat in de VS jaarlijks wordt gehouden voor de president, de pers en politici. Tijdens het diner houdt de president een speech waarin hij de spot drijft met diezelfde pers en politici. Woensdagavond had premier Rutte de taak om de aanwezige media en bekende Nederlanders te vermaken. En dat lukte, er werd hartelijk gelachen om zijn grappen. De beste grap van de avond ging over Jan Slagter en zijn 31 jaar jongere vriendin (en dochter van) Lilian Marijnissen. Althans, als ik Twitter moet geloven. 'Bij de SP heeft Jan Marijnissen eindelijk afscheid genomen. Zijn dochter wordt nu klaargestoomd voor de partijtop. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max', grapte Rutte. Jan Slagter zelf vond dit grapje echter niet zo leuk en gaf bij 100% NL zelfs aan dat hij het ongepast vond. Misschien een beetje op zijn teentjes getrapt? Hier kun je de speech terugkijken.

Eerste Coopr Academy college is een feit!

Gisteravond was het zover: de eerste Coopr Academy les. Twaalf zorgvuldig geselecteerde, leergierige communicatiestudenten van de Erasmus universiteit stonden al ruim op tijd voor de deur des Coopr's om een kijkje te komen nemen in de wereld van PR. Na een korte rondleiding door het kantoor en nadat de buikjes goed gevuld waren met pizza konden we van start met een introductie in PR. Al was dat bijna niet nodig, de studenten hadden zich namelijk erg goed voorbereid. De opdracht was: 'maak een moodboard over wat jij denkt dat PR inhoudt'. En dat wisten ze aardig goed te vertellen. De mooiste moodboards kwamen voorbij, met slimme inzichten in het PR-vak. Volgende week mogen de studenten aan de slag met een heuse case...wij van Coopr zijn in elk geval erg benieuwd wat ze ervan zullen maken!

Zo, nu ben je weer een beetje bij. Heb jij deze week iets gezien wat ook in dit rijtje thuishoort? Laat het weten onderaan dit blog of via Twitter.

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief