Must knows of the week: marketingtrends, ADE en het laatste debat

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
21-10-2016
Drukke week gehad en geen tijd om het nieuws te checken? No worries, wij praten je bij.

Marketingtrends 2017

Zo tegen het einde van het jaar kijken veel media in hun glazen bol om te zien wat het komende jaar in petto zal hebben. Forbes is er dit jaar vroeg bij en voorspelt de marketingtrends voor 2017, die we deze week konden lezen op Dutch Cowboys. Lees mee en bereid je vast voor op de marketing must-do's van volgend jaar.
  • We gaan nog meer personaliseren. Steeds meer wordt marketing afgestemd op de persoon, met gebruik van persoonlijke data van de consument zoals wat zijn of haar favoriete producten zijn.
  • Er wordt meer gedaan met video. Belangrijk is vooral dat de kwaliteit van video omhoog gaat. En in combinatie met trend nummer 1, personaliseren, zal videomarketing nog effectiever worden.
  • Social media marketing blijft belangrijk. Ook hier is het key om de content zoveel mogelijk te personaliseren en te zorgen dat de juiste boodschap aankomt bij de juiste persoon. Alleen op die manier wordt social media marketing door consumenten gewaardeerd.
  • Digitale assistentie. Door de opkomst van chatbots als de nieuwe Allo van Google en Siri van Apple gaan mensen op een andere manier zoeken. Als marketeer moet je dus zorgen dat de informatie over jouw producten ook via deze weg beschikbaar is.
  • Right time marketing. De bekende (en beruchte) inhakers zijn hier een voorbeeld van, hoewel die niet altijd juist worden toegepast. Marketing campagnes zijn steeds minder gepland en steeds meer ad hoc. We moeten wel opletten dat we inzetten op right-time: het juiste moment zoeken is de sleutel tot succes.
  • ADE

    Het is weer zover: het jaarlijkse Amsterdam Dance Event is afgelopen woensdag van start gegaan. Dance lovers kunnen 5 dagen lang hun hart ophalen aan de leukste feesten, de beste dj's en de nieuwste tunes. Nieuw dit jaar is de jongste dj ooit, namelijk de 11 jarige Pieter Gabriel. Volgens RTL Nieuws zou hij wel eens de opvolger van de recent tot nummer 1 gekroonde dj Martin Garrix kunnen worden. Het interview met Pieter bij RTL konden we je niet onthouden, enorm schattig en een inspiratie voor jong dj talent. Niet alleen voor de artiesten, Amsterdamse horeca en miljoenen dance liefhebbers is dit een volle week, ook wij Coopr's hebben het er maar druk mee. Zo waren Tamara, Monique en Ingrid voor onze klant JBL te vinden bij Sunnery James en Ryan Marciano. En daar zijn wij collega's echt niet jaloers op hoor, echt niet.

    Laatste debat

    Gisteren vond het derde en laatste presidentiële debat plaats. Hét laatste debat voor de grote verkiezingen. En dat verliep wederom niet zonder de nodige vijandige blikken, steken onder water en scherpe woordkeuzes. Op Volkskrant werd een live blog bijgehouden, waarop we konden lezen dat het debat al stroef van start ging: Trump en Clinton gaven elkaar geen hand terwijl zij het podium opkwamen en staken meteen van wal met hun discussie. Toonaangevend, volgens veel media. Ook de beschuldigen van seksuele intimidatie aan het adres van Trump kwamen ter sprake, welke hij meteen ontkende. 'Niemand heeft meer respect voor vrouwen dan ik'. Wellicht dat die uitspraak hem fataal is geworden of misschien heeft hij er alleen het publiek mee aan het lachen gekregen. Feit is dat Hillary Clinton het debat volgens de peilingen ruim heeft gewonnen en het ziet er nu naar uit dat zij gaat winnen. Trump heeft al aangegeven zich daar niet bij neer te leggen en volgens NRC Next wil hij de Amerikaanse democratie meeslepen in zijn val. Wij zijn heel benieuwd hoe dit gaat aflopen...

    Verleg je grenzen!

    schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
    Schrijf je nu in voor
    onze nieuwsbrief