PR links week 24 Â- 2011

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
17-06-2011


Elke week plaatsen wij een overzicht van PR links op Coopr.nl. En dat doen we uiteraard met een reden. Gedurende de werkweek zien wij namelijk erg veel interessante PR links voorbijkomen. Nationaal en internationaal. Met interviews, cases, visies of artikelen. Online wordt veel geschreven over PR en social media. Wij hopen dat je dit weekoverzicht handig vindt. En mocht je zelf iets interessants tegenkomen? Neem dan contact met ons op. Plaatsen wij de link in ons volgende overzicht. Lees verder voor de links van deze week...

PR Links week 24 - 2011

Five reasons the intern shouldn't run social media'Social media is a nice-to-have, not a need-to-have right?' Daarom neem je toch een stagiaire aan die het klusje social media voor je gaat oplossen. Zij hebben vaak meer volgers op Twitter dan jij en Facebook kennen ze op hun duimpje. Maar zijn zij wel geschikt om deze functie voor jouw organisatie te vervullen? Jan Willem Alphenaar schreef ook eerder een blogpost over 'social media voor ons bedrijf? We nemen een stagiair'. Een makkelijke en goedkope oplossing, maar ook verstandig?

Nike maakt hardlopen kleurrijk met een nieuwe Facebook campagneHet hardloop seizoen is weer begonnen en ieder heeft zo zijn eigen rondje door de stad om te rennen. Hoe kan je daar verandering in brengen en de hardloopcommunity dichter bij elkaar brengen? Via de Facebook pagina van Nike konden mensen met graffiti tekening maken op de stratenkaart van Amsterdam. Iedereen kon dit liken en uiteindelijk samen deze route rennen. De campagne is in 6 weken opgezet en de Facebook pagina heeft nu bijna 15.000 fans. Wil je hardloop tips, andere hardlopers ontmoeten of een nieuwe route ontdekken? De hardloopcommunity vind je hier!

4 phrases that can undermine a spokesperson's credibilityJe bent woordvoerder van een organisatie en je krijgt in een crisis een camera op je neus gedrukt. Je bent voorbereid op dit soort situaties en klaar om de vragen van de journalist te beantwoorden. Er zijn 4 zinnen die jammer genoeg je verhaal toch kunnen verpesten. In het Nederlands de 'Laat ik duidelijk zijn..' of 'Alleen tussen jou en mij...'.

Advice to your younger youWas ik nog maar rond de 20 en kon ik alles overdoen... Wat zou je dan willen doen? Gini Dietrich geeft een aantal tips over wat zij zou doen.  En ook de reacties van haar community zijn leerzaam. 'vertrouw je accountant niet altijd, wees geen muurbloempje, ga reizen en bekijk het leven van een vrolijke kant'. Een hoop inspiratie om komende week mee aan de slag te gaan!

Social media adoption curveWelke fases moet een organisatie doorlopen om met social media uiteindelijk op het punt van collaboration (samenwerken) te komen? Via Nathalie Soeteman ontving ik deze week dit artikel. De fases zijn: Leren -> meekijken -> zenden -> meedoen -> relaties opbouwen -> samenwerken. De fase zenden vind ik een interessante. Je kunt namelijk wel een Twitter account beginnen en van alles gaan roepen in een Tweet maar niemand die dat leest als je niet zelf tijd hebt geïnvesteerd in het zoeken naar de juiste mensen. Deze moet je eerst volgen en aan vertellen dat je online bent voordat je een relatie kunt gaan opbouwen.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief