#PRsummitING

Terwijl het dagelijkse werk voor klanten en prospects weer aan het orde van de dag is, kijk ik graag nog even terug op een evenement waar we met recht trots op mogen zijn. De officiële evaluatie volgt nog, maar ik durf wel op de muziek vooruit te lopen. Mijn onderbuik laat me zelden in de steek. Het is werkelijk een feest om door alle tweets (ruim 4500), externe blogs (zeker 12) en video’s (14) te bladeren. Dat voelt heel erg dankbaar en trots.

Vorig jaar was collega Jody verantwoordelijk voor het Coopr-deel van dit evenement. Dat betekent: nadenken over het programma (samen met Ragan en ING), zorgen voor de pr van het evenement en zorgen dat er voldoende tickets in Europa verkocht zouden worden.

Ik vroeg me vorig jaar af waar Jody toch al die tijd mee kwijt was. Een jaar later ben ik hem een stuk beter gaan begrijpen. Inmiddels ben ik meer dan 200 mailtjes, conference calls met Chicago, Google Hangouts en wat fysieke afspraken verder. Een programma met 13 sprekers oogt niet heel erg ingewikkeld maar komt niet zomaar tot stand. We zijn in 2012 al begonnen met de organisatie van het evenement. We hadden zowel bij ING als bij Coopr ons wensenlijstje van sprekers klaar. En dan begint het feest.  Je hebt te maken met beschikbaarheid, budgetten en de variatie in het programma. We hebben mensen gesproken die doodleuk een speaking fee vroegen van vijfendertigduizend euro! Of het popsterren zijn, vroeg ik me af. Of dan was er een afsluitende keynote speaker die er vier/vijf maanden over deed om te beslissen of hij kon. Aldus zijn agent. Totdat ik me herinnerde dat ik iemand kende die hem persoonlijk kende. En tóen was het ineens snel gepiept. We hebben ons een technisch directeur van een voetbalclub gevoeld. Voor de meeste sprekers hadden we schaduwlijstjes. Uiteindelijk blijkt geduld een belangrijke kwaliteit te zijn die je goed kunt gebruiken tijdens de voorbereiding van zo’n evenement als dit. Ik denk dat van ons oorspronkelijke lijstje aardig wat wensen zijn ingevuld. Ik weet zeker dat Marvel, Lego, Zappos en Ford op dat lijstje stonden.

Trots ben ik ook op het internationale gezelschap dat aanwezig was op het event. Ik heb mensen gesproken uit Australië, Nieuw Zeeland, Nigeria. Er was zelfs een afvaardiging van de president van Guynee. Om te kijken naar een programma waar ik met veel plezier op terugkijk.

En wie kunnen dat beter laten zien door alle mensen die over het evenement geblogd hebben? Alle bloggers dank daarvoor!

En voor wie geweest is. Ik ben erg benieuwd naar je top 3 talks en waarom zij je favoriet waren!