Video: De corporate story van LEGO

Blog
Opinie
Jody Koehler
02-09-2012

Laat ik eens beginnen met de vraag: heeft jouw organisatie een corporate story? Een verhaal dat aangeeft waar het bedrijf vandaan komt? En inderdaad, ook waar het naar toe gaat? Ik vraag het, omdat het hebben van een krachtig bedrijfsverhaal een flinke plus is. Het biedt houvast (en niet alleen vanuit communicatie), roept emoties op, zorgt voor herkenning en is gemakkelijk na te vertellen. Het verhaal zegt iets over 'het hart' van de organisatie en is dus ook zoveel meer dan 'een mooi verhaaltje'.

De corporate story van LEGO®
Afgelopen week vierde het Deense bedrijf haar tachtigste verjaardag. Speciaal voor de gelegenheid werd een korte animatiefilm van 17 minuten gemaakt, waarin is te zien hoe het bekende, plastic blokje is bedacht, ontwikkeld en werd verkocht. Een verhaal over het verleden van de speelgoedfabrikant dat jij waarschijnlijk nog niet kende. Terwijl ook jij waarschijnlijk uren met die kleine blokjes hebt zitten spelen. Nietwaar?

Storytelling
En juist dat vind ik zo slim aan dit initiatief van LEGO. Het verhaal via een videoanimatie uitdragen, zodat de ingrediënten van de rijke historie ver buiten de muren van Legoland geproef kunnen worden. Waar ligt de oorsprong van het bedrijf? Waar staan de letters van LEGO eigenlijk voor? Waarom was 'een Legoland' zo belangrijk? En hoe is die bijzondere vorm nu eigenlijk ontdekt? Geniet van dit stukje storytelling pur sang. Het zijn de 17 minuten meer dan waard vind ik.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief