Wat 4 vacatures over Coopr zegt....

Blog
Opinie
Talitha Dirkzwager
01-04-2015
We hebben 4 vacatures. Dat roept nogal wat reacties op. Veel positieve. Maar ook wat misvattingen, blijkt uit gesprekken in de afgelopen weken. Hierbij de drie belangrijkste reacties die we gehoord hebben. En een eerlijk antwoord op deze vragen en opmerkingen:

1. "Solliciteren bij Coopr is geen goed idee, want jullie groeien zo hard en hebben het vast extreem druk..."
Ik snap dat de indruk ontstaat dat het hebben van 4 vacatures betekent dat de werkdruk bij Coopr heel hoog is. En hoewel we het druk hebben, hebben we het zeker niet extreem druk. En dat zegt veel over het bureau dat Coopr is. We zijn namelijk niet op zoek naar nieuwe collega's, omdat we nu teveel werk hebben. We zoeken nieuwe collega's, zodat we de groei die Coopr in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt op een gezonde manier voort kunnen zetten.

Dit blijft voor mij soms nog wel wennen - op een positieve manier: mensen willen aannemen, zonder dit volledig financieel te kunnen verantwoorden...? Bij mijn vorige werkgever draaide het vooral om cijfers en meer omzet! Eerst de business, dan de mensen aannemen om de klus te klaren. Bij Coopr draait het om mensen. En daar hoort een gezond werkniveau bij. En uiteindelijk wordt iedereen hier beter van, de mensen en ook onze klanten.

2. "Zoveel vacatures? Jullie hebben vast geen ruimte meer voor new business?"
Dit is wel een beetje waar... Sinds een paar weken hebben we zelfs een new business stop. De focus ligt op het goed servicen van onze huidige klanten. Op het goed uitvoeren van de lopende retainers en het blijven verrassen van bestaande klanten met goede creatieve voorstellen. Een verademing, ten opzichte van wat ik in het verleden zag... Maar zo hoort het eigenlijk gewoon, toch? Maar uiteraard willen we wel graag verder groeien. En snel weer ja zeggen tegen mooie nieuwe klussen! Want potentiële klanten weten Coopr gelukkig goed te vinden. Maar alleen als we hier de mankracht voor hebben, zonder dat mensen zich 10 slagen in de rondte hoeven te werken... En daar komen die nieuwe collega's om de hoek kijken!

3. "Coopr kan zeker geen mensen vinden, als er zoveel vacatures zijn?"
Goede mensen vinden, is voor ieder bureau een uitdaging. Zeker als je een duidelijke visie hebt op de mensen die bij je bureau passen. We spreken veel mensen, maar kiezen alleen voor die mensen die qua klik en persoonlijkheid volledig bij de Coopr cultuur passen. En de kennis over het vak, en de passie die ze voor PR en social hebben, zijn uiteraard ook van belang. We zijn er van overtuigd dat we deze personen gaan vinden, maar nemen er wel even de tijd voor...

Vacatures met een focus op de toekomst
Kortom, 4 vacatures betekent niets meer dan dat Coopr grote ambities voor de toekomst heeft. Iets waar we vorige week met het hele team over nagedacht hebben: hoe gaan wij ervoor zorgen dat Coopr het grensverleggende PR-bureau van Nederland blijft? Waar mensen graag willen en blijven werken. Daar maken we allemaal onderdeel van uit en daar denken we graag met zijn veertienen over na. En hopelijk praten we hier snel over verder met een aantal nieuwe collega's!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief