Who are your PR parents?

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
30-11-2010
Wie helpt jou groeien in de PR wereld? Heb je een vader aan wie je kan vragen: Pap, wat is PR? Is hij degene wie je dat duwtje in de rug geeft als je een grote stap wilt maken? Zoek je iemand waar je stiekem tegenop kijkt en waar je het liefst aan het bureau schuift om mee genomen te worden in de wereld van PR? Hier tips om jouw PR ouders te vinden.

Zoek je ouders

Jouw mentor vind je op verschillende plaatsen. Via persoonlijke of online wegen zoals deze:
  • Even graven in je geheugen... Weet je nog wie tijdens je studie jou voor het eerst iets over PR heeft verteld? Voor mij was dat Olga van Weelie. Google je docent, hopelijk is hij niet stil blijven staan en kan je nu nog steeds van hem leren.
  • Werk je al in de PR? Kijk tijdens de lunch eens de tafel rond. Is een van jouw collega's vooruitstrevend in de PR en kan je van hem een hoop leren? I hope so!
  • Op het web zijn ook een hoop PR top 10 lijstjes te vinden met mensen die je kan volgen op Twitter. Subjectief of objectief. Verdiep je in deze mensen en kijk of ze bij je passen. Soms weten mensen een hele goeie Twitter bio op te stellen maar doen ze verder niks met het vak. Aan jou de keus!
  • De top 10 PR tweeps zijn echte mensen die hun kennis en ervaringen ergens vandaan halen. Deirdre Breakenridge is op Twitter actief en daarnaast heeft ze een blog, en deelt ze haar kennis via evenementen en podcasts op PRstudchat. Interessant om mensen verder te volgend dan hun Twitteraccount.


  • En wie ben jij?
    Wat staat er op jouw 'geboorte' kaartje? Ben je online actief? Maak je gebruik van Twitter?  Hier een aantal tips voor je ouders om jou te vinden:
    • Wie ben je? Geef je volledige naam, maak het duidelijk.
    • Wat doe je? Gebruik keywords waarop je gevonden wordt. Bijvoorbeeld: PR, communicatie en blogger.
    • Wat is jouw locatie? Geef aan waar je werkt (Rotterdam) en woont (Amsterdam). Zo ben je ook te vinden op locatie.
    • Link naar je website. Als je informatie relevant is, wil men meer weten. Een website van je eigen blog of bedrijf helpt bij het vormen van een compleet beeld.
    Na studie en stage heb ik nu een mooie plek bij Coopr gevonden waar ik van Jos en Jody elke dag een hoop leer.  Zo zijn sommige PR vragen van mensen 'knettertje vaag' en is 'opvoeden' een vaak genoemd woord als je een klant wilt mee nemen in de verandering van de PR wereld. Laat me horen wie jouw PR ouders zijn of wie je hebt gevonden!

    Verleg je grenzen!

    schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
    Schrijf je nu in voor
    onze nieuwsbrief