10 'apps' die elke PR 2.0 pro moet hebben

Blog
Opinie
Jody Koehler
26-11-2009
Werk jij veel mobiel? En ik bedoel dan... met de telefoon? Ik niet echt. Althans, ik wil het geen 'werken' noemen. Ik heb een HTC Magic en een iPod en daarmee kan ik prima uit de voeten als ik 'off air' ben (lees: niet achter een desktop of laptop zit). Er zijn natuurlijk beperkingen met zo'n klein toestel. Maar zo nu en dan ervaar ik de handigheid; even een e-mail beantwoorden in de file, documentje lezen in de Randstadrail of een podcast beluisteren over onderwerp x,y of z. Voor mij gaat PR 2.0 eigenlijk zelden om techniek, maar meer om de sociale en communicatieve mogelijkheden. Maar toch, soms word je geprikkeld. Zo zag ik gisteren in een tweet van Steve Rubel, Director of Insights Edelman Digital, iets over 'must have' applicaties voor een PR 2.0 pro. En ja natuurlijk... ik ben even gaan kijken. Het zijn vooral iPhone applicaties en meer geschikt voor 'US residents', maar toch. Ik deel ze met je.Een overzicht van gratis PR apps:1. Evernote; handig om 'content on the go' mee te managen. Voor die momenten waarop de 'splijtende pass' je ineens te binnen schiet en je deze wilt kosteren.

2. Dropbox: een indrukwekkende 'filesharer' dat al je documenten synchroniseert op verschillende plaatsen. Slim, hoef ik mezelf niet meer te mailen.

3. Ping.fm: met deze service kun je vrij simpel een update delen over verschillende social networks, zoals Facebook, Ning, MySpace en Twitter.

4. Tweetdeck: een populaire  Twitter app! Need I say more?

5. Yelp: een populaire reviewsite in de VS. Probeert vooral het lokale bedrijfsleven beter vindbaar te maken. Valt misschien nog het beste te vergelijken met een kruising tussen Iens.nl en de Gouden Gids.

6. Urbanspoon: dat vind ik Iens.nl. Ideaal als je een leuk tentje zoekt voor een etentje met een klant of collega's.

7. Free Wifi: ideaal om gratis Wi-fi hotspots te vinden!

8. Google: onmisbaar met Gmail, Google Maps, Voice search en local search.

9. USA Today: ja, dit is natuurlijk een Amerikaans lijstje. Favoriet van TechCrunch vanwege de functionaliteiten. Wat hebben we hier? Telegraaf of nu.nl?

10. M-Insight: deze applicatie aggregeert content vanuit allerlei blogs. Handig om op de hoogte te blijven over social media en PR. Zeker even uitproberen!

Ik zou eigenlijk zeggen; check them all out! En heb ik dat dan al gedaan? Nee, helaas nog geen tijd voor gehad. Ik kwam gisteravond maar tot een paar apps. Maar ik heb ze al wel gedownload, dus we kunnen onze ervaringen binnenkort uitwisselen. Ben vooral ook benieuwd naar andere 'apps'. Ook voor andere smartphones en de Nederlandse markt. Welke gebruik jij en vind je handig? En waarom? Let us know!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief