10 gratis social media tools voor PR pro's

Blog
Opinie
Jody Koehler
12-04-2010
Regelmatig schrijven wij over social media monitoring en de bijbehorende stappen. Ook vandaag wil ik even stilstaan bij dit fenomeen. En wel met een rijtje monitoringstools voor PR pro's. Vorige week las ik namelijk op The Comms Corner een blogpost van Adam Vincenzini. In de post somt Adam een 10-tal gratis tools op, waarmee social media goed te monitoren is. Nuttige tips, waarvan hij vindt dat elke PR professional deze in zijn dagelijkse routine moet kunnen gebruiken. En ik ben het grondig met Adam eens. De tijd van excuses zijn voorbij! Wil je in 2010 succesvol zijn in PR? Zorg dat je deze tools uitgeprobeerd hebt en leert gebruiken. Luister en observeer. En start vandaag!

PR 2.0 tools

In zijn blog heeft Adam het over onderstaande 10 tools. Mijn advies; volg de links, experimenteer met zoekopdrachten en bepaal voor jezelf hoe je deze middelen kunt inzetten in jouw dagelijks gebruik. Vind je het niks? Ook goed, maar dan weet je in ieder geval van het bestaan. De tools op een rijtje:

- Alltop- Social Mention- Bing real-time Twitter search- Klout- BackTweets- Wordle- Google Trends- BlogPulse- Alexa- SWiX

Heb je ze allemaal uitgeprobeerd? Top! Wil je meer lezen over de PR toepassing per tool, neem dan Adam's blogpost nog eens rustig door. Zeer de moeite waard.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief