5 redenen om meer videocontent toe te passen in pr

Blog
Tips & Tricks
Marlous Westra
03-02-2015
Twitter lanceerde afgelopen week zijn videofunctionaliteit. Net als bij Instagram kan je nu ook direct een video posten. Deze moet wel van goede kwaliteit zijn en mag maximaal 10 minuten duren. Een noodzakelijke zet om Facebook en Instagram bij te houden. Voor ons een goed moment om weer even het belang van video content te herhalen. Oud-collega Noesjka blogde er eerder al over. Waarom adviseren wij als pr pro's video?

Goed beeld zegt meer dan duizend woorden
Daar zijn we het allemaal mee eens. En ook video beconcurreert het geschreven woord. Zeg nou zelf, hoe easy is het om in plaats van het lezen van een artikel een filmpje te kijken? En naast gemak is het in de meeste gevallen ook nog eens veel duidelijker. Tel erbij op dat we tegenwoordig allemaal beschikken over een smartphone en/of tablet waarop het bekijken van een video veel relaxter is dan het lezen van een artikel. Bovendien is het maken van een filmpje ook een fluitje van een cent. Geen wonder dat videocontent de laatste jaren een ware vlucht heeft genomen.

De kracht van video als content

1. Video is persoonlijk
Bij een geschreven tekst heb je geen idee van de afzender. Heb je een beetje fantasie, dan schets je op basis van de woorden wel een beeld van de auteur in je hoofd, maar het schept niet automatisch een band. Video doet dat in de meeste gevallen wel. Er komt iemand in beeld die zijn of haar woord tot je richt. Ook al is er geen interactie, je krijgt het gevoel iemand een beetje te leren kennen. Het kan voor bedrijven een goede tool zijn om gezichten achter het merk te laten zien en vertrouwen te winnen.

2. Video is duidelijk
De kans op miscommunicatie is klein. Beeld blijft ook beter hangen dan tekst. De meeste mensen denken nou eenmaal in beelden.

3. Video is efficiënt
Wil je uitleggen hoe een product werkt, dan is video bij uitstek de manier. Waar een gebruiksaanwijzing honderden woorden vereist, kan je door middel van video in een paar seconden hetzelfde vertellen.

4. Video raakt emotie
Meer dan dat tekst dat doet, speelt video in op de emotie. Je vertelt een verhaal met kop en een staart. Zeker in combinatie met geluid, bezit bewegend beeld de kracht om mensen in hun hart te raken.

5. Video houdt de aandacht vast
Lánger dan geschreven tekst. Het prikkelt meer, dat is een feit. Wil je opvallen in de massa, maak een filmpje. Een mooi voorbeeld daarvan is de campagne van Chanel. Veel te lang voor een reclame, en toch blijf je geboeid.

https://www.youtube.com/watch?v=8asRWe5XNw8

Let wel op
Zet je als bedrijf videocontent in, zorg dan wel dat je goed materiaal maakt. Niet knullig. De inhoud moet goed zijn. En het verhaal geloofwaardig. Blijf zover mogelijk weg bij commercie en zorg dat de video waarde heeft voor de kijker. Wees relevant voor je doelgroep. Ga je iets uitleggen, wil je je expertise delen of geef je advies? Bepaal vooral vooraf goed het doel van je video.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief