Het is weer vrijdag en dat betekent dat het bijna weekend is. Maar ook dat we even terugblikken op de afgelopen week. Uiteraard was het dinsdag Valentijnsdag. Diezelfde dag trok Eva Jinek een record aan kijkers van haar avondshow (en ging ze concurrent Humberto ver voorbij). Tot slot hebben we het nog even over de verkiezingen. Want: nog een maandje! De voorbereidingen zijn losgebarsten.

Valentijn

Herkenbaar? Je moet als bedrijf íets met Valentijn, maar hoe val je op tussen al het Valentijnsgeweld? Een aantal merken wist dit jaar heel goed boven de massa uit te stijgen. Heb je de afgelopen week de Pleurop bloemen voorbij zien komen? Een opvallende actie, afkomstig van Fleurop zelf. Voor Lexa.nl hielpen wij vrouwen afgelopen weekend om de eerste stap te zetten en een kaartje te sturen. Want ruim de helft heeft nog nooit zelf het initiatief genomen om iemand te veroveren. Ouderwets hè?

Strijd om de avondkijker

Met RTL Late Night gaat het de laatste tijd niet zo lekker. Waar Humberto voorheen 1 miljoen kijkers trok met zijn amusementsprogramma, nu komt hij nog maar net boven de half miljoen uit. Rivale Jinek is hem voorbij gestreefd en trekt nu gemiddeld twee keer zoveel kijkers. Wat is er gebeurd? Hans Beerekamp van NRC denkt daar het antwoord op te weten. Volgens hem heeft Jinek eindelijk haar ‘mojo’ heeft gevonden is Humberto voorspelbaar geworden. Bovendien lijkt Jinek meer lef te hebben als het gaat om politieke onderwerpen. Sowieso meer lef, want dankzij Patricia “sekstape” Paay trok Jinek zelfs een record aan kijkers afgelopen dinsdag. Wie vind jij de koning/koningin van de avondshows?

Verkiezingsdebat gaat door

De aanloop naar de verkiezingen zijn hot topic in de media. Afgelopen week trokken de twee grote partijen VVD en PVV flink wat kritiek door aan te geven niet mee te doen aan het premiersdebat dat RTL op 26 februari houdt. NRC verwoordde het als: ‘PVV en VVD minachten kiezer met afblazen debat’. Even leek het dus alsof het debat niet door zou gaan zonder Wilders en Rutte. Maar RTL laat zich niet uit het veld slaan: het verkiezingsdebat gaat gewoon door. Met het CDA, D66, Groenlinks, PvdA en SP. Veel kiezers zijn namelijk op zoek naar informatie en op deze manier geeft RTL daar gehoor aan. Slimme zet!