De FIFA en haar PR-beleid uit 1832

Blog
Opinie
Jos Govaart
30-06-2010
Het WK voetbal is voetbaltechnisch nogal teleurstellend tot nu toe. Voor PR-mensen is het toernooi smullen geblazen. Het begon allemaal met de Dutch dresses van Bavaria. Een geweldige actie, maar net niet helemaal doordacht. Het gebrek aan een goede en eerlijke pr-strategie deed Bavaria uiteindelijk voor 12 jaar in de hoek belanden. Gelukkig gaat de FIFA zonder blikken of blozen voor de zware onvoldoende. In eerste instantie in de Bavaria-case maar recentelijk over alle scheidsrechterlijke dwalingen.

Na de onterecht afgekeurde goal van Frank Lampard had de FIFA een buikspreekpop als persvoorlichter naar voren geschoven. Er wordt vaak over voetballers geklaagd dat ze helemaal niets zeggen. Wanneer ik een man als in het onderstaand filmpje zie, verlang ik ineens naar een onschuldig scheldpartijtje van Robin van Persie.

Je laat jezelf toch niet zó misbruiken als persvoorlichter? Dan neem je toch op staande voet ontslag en knoop je die Blatter toch op aan een boom die hoger is dan zijn 1 meter 60?

Enfin, uiteindelijk ging Blatter dus door het stof. Dat ging ongeveer zo (zie onderstaand filmpje). Trouwens best jammer dat heren als Cruijff, Platini, Beckenbauer, Hiddink niet actief zijn op social media. Ze zouden aardige online ambassadeurs zijn om de val van Blatter in te luiden.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief