NRC.nl komt vandaag met een interessant project: een liveblog. Tot 16:00 uur vanmiddag wordt een groot deel van het binnenkomende nieuws doorgeplaatst op de blog. Geen zware journalistiek, maar korte updates met duiding. Kort en krachtig.

Inspelen

Een verzameling van video’s, foto’s, ‘leads’, berichten en nieuwe updates op NRC. Niet meer dan een paar zinnen, aangeduid met de tijd en de rubriek. Een slim experiment, inhakend op de continue ‘honger’ naar nieuws. Zonder het ‘gehype’ op Twitter. Bovendien ook lef hebben, want je geeft het nieuws toch weg met zo’n liveblog? Wanneer je van het traditionele uitgaat wel inderdaad, maar dat past natuurlijk niet meer bij de maatschappij waarin we bewegen.

NRC.nl levert op de blog en in de krant een vertaling van nieuwsfeiten en wordt er een selectie gemaakt van alles dat binnenstroomt. Dat is een meerwaarde die journalisten leveren waar nog steeds veel waarde aan gehecht wordt. Dat blijft ook met het liveblog overeind staan.

Leerzaam

Bovendien erg leerzaam om te zien welke selectie er gemaakt wordt. Wat haalt uiteindelijk de krant? En wat komt er op een dag af op een redactie van een landelijke krant? Voorlopig is het een eenmalig experiment, maar wie weet zit er nog een vervolg in. Meedenken kan sowieso via het NRC lab.