'Fuck off Harrods' blijkt een PR leugen

Blog
PR
Marie Louise van Dorp
20-12-2010

Met de sneeuw in ons land komt het kerstgevoel dichterbij. Afgelopen weekend was hét weekend om kerstinkopen voor familie en vrienden te doen. Zo ook in Londen. Vrolijke kerstmannen maken het shoppen in het mega warenhuis Harrods heel wat aangenamer. Maar wat als een van je kerstmannen zich niet gedraagt? Dan ontsla je hem. Hoe kan hij duidelijk maken aan zijn baas dat hij het daar absoluut niet mee eens is? Door op de voorgevel van het warenhuis de tekst Fuck off Harrods te plaatsen.

Merry Christmas
Lloyd Hudson ( 35 jaar) was een van de kerstmannen op de speelgoedafdeling van Harrods. Ook was hij verantwoordelijk voor de lichtjes op de voorgevel van het pand. Toen hij ontslagen werd, sloot hij zichzelf op in het lichthok en ging aan de slag. Dit is het resultaat:

De politie heeft een aantal uur nodig gehad om dit probleem op te lossen. Deze paar uur waren genoeg om heel wat klanten een minder vrolijk kerstmis te wensen. "Honestly, I am disgusted," said Irene Rider, 59, from Gary, Indiana. "I was with my grandchildren. We had just gotten off the bus. I said 'look everybody' and pointed up to the lights - but you know what the lights said? They said f**k off. And that is not an appropriate message for a child.  At least not at Christmas time."

Reactie Harrods
Het warenhuis heeft laten weten dat deze actie een grote grap is en dat er niks van waar is. Het komische blog Poke gooide het bericht: 'Bad Santa' sends message to Harrods' de wereld in. Afgelopen week is het bericht 'Fuck off Harrods' als een viral over Twitter gegaan. Maar de foto klopt niet. Vorig jaar waren de lichtjes op de gevel groen. Dit jaar zijn ze wit. Harrods plaats vanochtend op Facebook een foto van de gevel zoals deze er in werkelijkheid uit ziet.

Deze keer staat er geen waarheid in het bericht en heeft Harrods niet veel te vrezen. Toch ben ik benieuwd hoe ze zouden reageren als dit wel was gebeurd. Hoe gaan ze dan om met de berichten op Twitter of Facebook?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief