MKB'er laat fans via social media fluisteren

Blog
Opinie
Jody Koehler
29-10-2009
In Beverly Hills is Sprinkles Cupcakes een begrip, ook onder de sterren. Bij deze betere bakker kan het gebeuren dat je in de rij achter een filmster staat. De eenpersoonscakejes van Charles en Candace Nelson zijn immens populair en vliegen als zoete cakejes (dat zijn het) over de toonbank. En niet alleen in de winkel, ook online weet het bakkersduo de fans op creatieve wijze te raken. Facebook en Twitter spelen hierin een cruciale rol.

Fluisteren via Facebook
Charles Nelson heeft zelf geen Facebook pagina. Daar heeft hij simpelweg geen tijd voor, want hij werkt 7 dagen in de week. Wel is hij 24/7 op Facebook en Twitter te vinden. Zijn tijd, liefde en energie stopt hij in de Facebook Fanpage van Sprinkles. Hier is hij elke dag omringd met zo'n 75.000 fans! Op deze site draait de 'fluisteractie' van Sprinkles. De werking ervan is simpel: elke dag kondigt Sprinkles hier het geheime woord van de dag aan, zoals 'bunny' of 'love'. De eerste 25 of 50 personen die in één van de 5 winkels het geheime woord fluistert richting cassiëre, krijgt een gratis cupcake. Ja, inderdaad... zo simpel kan een leuke actie zijn.

Never paid for advertising
Charles heeft Facebook helemaal ontdekt: "On Facebook, we can ask our customers what's the next location they want. What do they think of our next flavor? It's an amazing way to communicate with our fans." Juist MKB'ers kunnen met social media punten scoren. Juist vanwege de omvang, flexibiliteit, betrokkenheid, het geloof, de passie, de persoonlijke aandacht voor klanten.... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben jij een bakker, groenteboer of éénmanszaak? Experimenteer ermee! Mooie bijkomstigheid volgens Nelson; "We've never had paid advertising in five years of being open."

Leuk verhaal hoor... maar wat is een cupcake?
Mocht je zijn blijven hangen bij deze vraag; dit zijn eenpersoonscakejes, gemaakt van boter, suiker, eieren, bloem en vanille of chocolade. De cakejes zijn bedekt met een stevige crème ofwel eiwitglazuur (frosting) en bestrooid met bijvoorbeeld hagelslag of gesuikerde hartjes.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief