'Page one' Â- Inside The New York Times (film)

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
30-05-2011


Blijven kranten bestaan? Zijn journalisten nog wel nodig om het nieuws te brengen? Ligt de toekomst in handen van de bloggers? Drie vragen waar verschillende antwoorden op te geven zijn. Ik denk zelf dat de papieren krant wel blijft bestaan maar dat deze een andere invulling krijgt. Het laatste nieuws vind je niet meer op de voorpagina. De krant lees je voor meer achtergrond informatie over een onderwerp. Wat heeft de komst van het internet voor invloed op de redactie? Andrew Rossie heeft hierover een documentaire gemaakt: Page one: Inside The New York Times.

Inside The New York Times
Andrew Rossie heeft een jaar lang mogen meelopen op de nieuwsredactie van The New York Times. Een jaar waarin de directeur nog eens 100 mensen moet ontslaan, journalisten zich niet klein laten maken door oppervlakkige nieuwssites en ze op zoek gaan naar de waarheid achter de oorlog in Irak.

Een ander onderwerp in de documentaire is om de papierenkrant nog wel blijft bestaan. Waarom zouden we nog een krant kopen als we het nieuws ook via onze iPad, iPhone of andere online kanalen kunnen binnenhalen? Wat voor invloed hebben deze online kanalen op het journalistieke vak?

Hieronder een preview van de documentaire die halverwege juni ook in Nederland is te zien.

Click here to view the embedded video.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief