PR evenementen 2011

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
27-06-2011


Er zijn een hoop communicatie evenementen en workshops te volgen in Nederland. Maar welke zijn daarvan echt gericht op het vak PR? In mijn zoektocht via Google kwam ik voor PR evenement weinig resultaten tegen. Daarnaast vroeg ik me ook  af wanneer je een activiteit een evenement of een workshop, cursus of masterclass noemt. Naar mijn mening is een evenement een activiteit voor een grote groep mensen waarin de communicatie vooral uit eenrichtingsverkeer bestaat. De spreker spreekt voor een zaal met mensen en de mensen nemen de informatie in zich op. Na afloop is er altijd de mogelijkheid om nog even te netwerken. Een workshop wordt vaak gevolgd door een kleine groep waarbij de trainer en de groep veel interactie hebben. Vaak zit er ook een opdracht onderdeel in welke aan het einde wordt besproken. Nu ben ik benieuwd welke PR evenementen en/of workshops er voor 2011 op de kalender staan.

PR evenementen 2011
Hieronder een voorzet van PR evenementen die op de kalender staan.

1. Dutch PR award 2011Op 8 september organiseert de VPRA de Dutch PR award 2011. Ben je lid van de VPRA? Dan kun jij je succesvolle en impactvolle case presenteren aan de andere leden van de VPRA. Uiteindelijk bepalen de VPRA-leden met elkaar welke case de winnaar is.

2. Corner StoneIn oktober en november kun je bij Corner stone een praktijkcongres of verschillende masterclasses volgen. De onderwerpen die daar aan bod komen zijn: succesvol persbeleid, Help! We hebben een crisis, Social Media strategie, Framing & Reframing en Online Reputatie Management.

3. An evening with... 2011In december organiseren we met Coopr een nieuwe editie  van 'An evening with... 2011'. In 2009 was Deirdre Breakenridge onze internationale topper en in 2010 was dat Brian Solis. Welke gast er in 2011 op het podium staat maken we na de zomer bekend!

Ken jij nog meer PR evenementen voor 2011 of heb je juist een onderwerp waar je een training in wilt volgen? Laat van je horen!