PR links week 11 - 2011

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
18-03-2011

Voor elk weekend plaatsen wij een overzicht van PR links op Coopr.nl. En dat doen we uiteraard met een reden. Gedurende de werkweek zien wij namelijk erg veel interessante PR links voorbijkomen. Nationaal en internationaal. Met interviews, cases, visies of artikelen. Online wordt veel geschreven over PR en social media. Wij hopen dat je dit weekoverzicht handig vindt. En mocht je zelf iets interessants tegenkomen? Neem contact met ons op. Plaatsen wij de link in ons volgende overzicht. Voor de links van deze week...

PR Links week 11 - 2011

How Mercedes Benz successfully uses Social Media to engage
Hoe bouw jij een relatie op met je publiek? Verras je je klanten in de winkel of maak je daarvoor al gebruik van Social Media? Brian Solis schreef eerder het boek Engage. Een boek over relaties opbouwen, veel cijfers en zijn eigen ervaring. Afgelopen december sprak hij met Mercedes Benz die met zijn community aan het engagen is via social media. Bekijk het video-interview.

Een dag uit het leven van een social media manager
De hele dag Twitteren, Facebooken, Hyven en Skypen daar heb ik toch nooit tijd voor! Ik moet toch gewoon mijn werk kunnen doen. Daar passen deze social media kanalen echt nooit tussen. Wil je weten hoe een social media manager dat doet? Bekijk deze infographic waarin een dag uit het leven wordt weergegeven. Of het realistisch is mag je zelf bepalen J

Top 10 PR-ergernissen
Ook wij gaan wekelijks op zoek naar de grootste ergernissen van journalisten aan pr mensen in de PR-Klaagmuur. Maar blijkbaar lucht dat nog niet alle harten. Matthijs van den Broek van Marketingfacts.nl had ook nog wat frustraties en heeft deze voor je op een rijtje gezet. Lees ze goed en leer ervan. Je relatie met een journalist is waardevol. Verpest het dan niet door een van 10 fouten te maken.

Onderzoek Worldcom: 'Traditionele media spelen in PR nog steeds belangrijke rol'
De Worldcom Public Relations Group heeft gister de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek naar de trends in public relations. Uit het onderzoek blijkt dat de rol van de media in de verschillende landen verschilt. Ondanks dat steeds meer PR bureaus gebruik maken van social media, blijkt dat voor veel bureaus traditionele media nog steeds het belangrijkste zijn.

10 quick #PR tips from Twitter
Hier vind je 10 PR tips in 140 tekens. Een van de belangrijkste tips is: Tell, don't sell. Pitch like you're telling a story to some friends over a glass of wine. Be converstional. Een andere PR tip: Building relationships helps build more relationships. It also increases the perception of value and build loyalty. Lees verder voor de andere 8 tips.

Eerdere PR links

Bekijk hier het archief van alle PR Links van de afgelopen maanden.

http://www.copyblogger.com/fast-writing-improvement/

< >< >