PR links week 17 Â- 2011

Blog
Opinie
Jody Koehler
01-05-2011

Elke week plaatsen wij een overzicht van PR links op Coopr.nl. En dat doen we uiteraard met een reden. Gedurende de werkweek zien wij namelijk erg veel interessante PR links voorbijkomen. Nationaal en internationaal. Met interviews, cases, visies of artikelen. Online wordt veel geschreven over PR en social media. Wij hopen dat je dit weekoverzicht handig vindt. En mocht je zelf iets interessants tegenkomen? Neem dan contact met ons op. Plaatsen wij de link in ons volgende overzicht. Lees verder voor de links van deze week...

PR Links week 17 - 2011
PR stunt voetbalclub VVV wereldnieuws
VVV-Venlo was afgelopen week wereldnieuws! De voetbalvereniging contracteerde een 1-jarig knulletje voor maar liefst 10 jaar. Baerke van der Meij is op YouTube een waanzinnige hit en zijn familie heeft wortels in de Venlose voetbalclub. De opa van Baerke speelde ooit in het eerste en daarom besloot de club het talentvolle mannetje vast te leggen. Een slimme PR zet, want Baerke werd wereldnieuws. Zelfs de New York Times schreef erover. Petje af!

De 3 stappen van Steve Rubel van Edelman PR
Steve Rubel is één van de meest prominenten digitale PR persoonlijkheden. Hij werkt bij Edelman PR en was afgelopen week eventjes in Nederland voor The Next Web. Voor Marketingfacts schreef Bas van de Haterd een aardig artikel over de sessie van Steve. 'Vijf jaar geleden vertrouwde mensen hun peers meer dan wie dan ook. Dat heeft echter geleid tot een informatie overload voor veel mensen. Edelman ziet dat het vertrouwen van mensen in 'experts' toeneemt. De technische experts die hun expertise delen met mensen. Edelman stelt dus dat elke organisatie zijn experts naar buiten moet laten gaan. Social Media moet niet 100% van de baan van 1 persoon zijn, maar 1% van 100 personen', aldus Bas na de speech van Steve.

42 tekenen dat je in PR werkt
Afgelopen week somde Michael Sebastian van PR Daily 42 tekenen op die je wellicht herkent. Want als je in PR werkt, dan heb je het soms wel dat je na je eerste koffie eerst een half uur bezig bent met het deleten van alle Google Alert, van klanten en concurrenten. Toch? Lees de hele lijst hier. Er staan een paar herkenbare voorbeelden tussen!

De Nieuwe Reporter : Gevaarlijk spel
Afgelopen week schreef collega Jos in 'Gevaarlijke spel om over Gevaarlijke spel te bloggen' al over het initiatief Gevaarlijk spel, een onderzoek naar de verhouding tussen de journalistiek en de pr- en communicatiesector. Uitgangspunt vormen de norm die de professionele journalistiek zichzelf stelt: het streven naar onafhankelijkheid. Lees vooral het artikel van Jos en laat je mening achter. Volg daarnaast dit onderzoek, want de resultaten zouden weleens erg interessant kunnen zijn.

PR en Facebook
Ben jij als PR adviseur of PR manager al helemaal thuis in de wereld van Facebook? Op de All Facebook pagina vind je een aantal PR 'fan pages' terug die meer dan de moeite waard zijn om te volgen. Een mooie manier om op Facebook de weg een beetje beter te leren kennen. Spelenderwijs.

Eerdere PR links
Bekijk hier het archief van alle PR Links van de afgelopen maanden.

http://www.copyblogger.com/fast-writing-improvement/

< >< >< >< >< >< >

< >< >

< >< >< >

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief