PR links week 8 Â- 2011

Blog
Opinie
Marie Louise van Dorp
25-02-2011

Voor elk weekend plaatsen wij een overzicht van PR links op Coopr.nl. En dat doen we uiteraard met een reden. Gedurende de werkweek zien wij namelijk erg veel interessante PR links voorbijkomen. Nationaal en internationaal. Met interviews, cases, visies of artikelen. Online wordt veel geschreven over PR en social media. Wij hopen dat je dit weekoverzicht handig vindt. En mocht je zelf iets interessants tegenkomen? Neem contact met ons op. Plaatsen wij de link in ons volgende overzicht. Voor de links van deze week…

PR Links week 8 – 2011

PR influencer discussion with Chris Brogan on #PRstudchat
Afgelopen woensdag was Chris Brogan te gast bij de PRstudchat van Deirdre Breakenridge. Hij discussieerde met studenten over hoe ze online 'trust' kunnen opbouwen. Ook geeft hij aan over welke eigenschappen een 'influencer' moet beschikken. Deirdre heeft in deze post een overzicht gemaakt van de vragen en de antwoorden van Chris.

2011: Meer strategie, minder Hyves en kennis ontbreekt
Pondres heeft onderzocht wat de stand van zaken is op het gebied van social media tussen binnen de Nederlandse bedrijven. Wordt 2011 ontzettend anders dan 2010? 78% van de Nederlandse organisaties denkt dat ze gebruik gaan maken van social media in 2011. Nog maar 26,5 % denkt dat ze Hyves terrein verliest als social media kanaal in Nederland.

How do your efforts measure up on KBI: the Kick Butt Index
Hoe meet jij de PR waarde van de campagne? Laat je op de meetfactoren ook nog een multiplier los van 3,4? Katie Paine doet een gooi naar een manier waarop je zou kunnen kijken naar de effectiviteit van je PR inspanningen. Een methode waardoor je dus wel budget kunt veroveren. Het probleem is: Dé methode bestaat niet. De uitleg van wat "kont schopt" is bij elke organisatie anders. Wel kun je er een methode achter bedenken.

Meest voorkomende woorden in een persbericht
Begin dit jaar schreven we zelf de blogpost: 10 verboden woorden in een persbericht. Welke woorden zouden in Amerika nou veel gebruikt worden in een persbericht? PRfilter deed onderzoek en deelt een lijst van 25 meest genoemde woorden. 'solution' is het meest genoemde woord (243 keer) in de afgelopen 24 uur. Schrijf je wel eens persberichten in het Engels? Check deze lijst en leer.

Can bad news be good publicity?
Weet je nog de PR nachtmerrie van Domino's Pizza een paar jaar geleden? Taco Bell zegt ook dat ze het biefstuk dat ze leveren, echte biefstuk is! Kan biefstuk wel 100% zijn? Of kan het ook 88% zijn? En hoe vertel je dit zonder dat je klanten teleurstelt? Of stel je ze niet teleur. Dit bericht leverde Taco Bell in ieder geval een hele berg nieuwe klanten op.

Eerdere PR links

Bekijk hier het archief van alle PR Links van de afgelopen maanden.

http://www.copyblogger.com/fast-writing-improvement/

< >< >

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief