PR Top 10 volgend op ‘PR Top 100′

Gebruik jij Twitter veel? En uit pure nieuwsgierigheid… doet het iets voor je? Twitter is voor mij (@jodykoehler) eigenlijk steeds belangrijker aan het worden. Voornamelijk voor het delen van waardevolle informatie over PR en social media. Het is daarom ook logisch om Twitter de social media hit van 2009 (en 2010?) te noemen. En natuurlijk, rondom zo’n succes worden dan vanzelf ook allerlei andere websites en handige tools gebouwd. Een Nederlandse website die je moet bekijken is Twittergids.nl van @michielb. Erg handig om je verder, of op weg, te helpen in de wereld van Twitter. Dankzij de verschillende categorieën en thema’s krijg je interessante mensen op een presenteerblaadje aangeboden. Of ze nu actief zijn in muziek, spiritualiteit, vrije tijd of marketing. Altijd handig, zulke lijstjes! En ook voor de PR industrie is er sinds kort een overzicht van PR mensen. Bekijk hier de PR Top 100 van Twittergids.nl en lees verder voor mijn persoonlijk PR Top 10.

PR toppers?

Deze lijst is op basis van Followers, Following en Updates opgesteld. En om in de Twittergids te komen moet je in de bio PR hebben staan. Je wordt dan vanzelf gevonden, zo simpel is het eigenlijk. Vraag is dan natuurlijk wel: zijn dit dan ook de PR toppers van Nederland die je eigenlijk zou moeten volgen? Het antwoord daarop; nee, natuurlijk niet. Bekijk de lijst nog maar eens goed; ik sta op de 6e plek (and that say’s it all). Neem dit overzicht dus vooral niet al te serieus en laat die zelfbevlekking aan anderen over. Dit lijstje zegt namelijk zo weinig over vaardigheden en kennis. Sterker nog, er staan mensen tussen die naar mijn mening erg weinig met ons vak te doen hebben. Bij hen staan simpelweg beide letters in hun bio. That’s it!

PR Top 10 op Twitter

Interessant was de discussies die ik met Jos hierover had. Hoe zou mijn top 10 eruit zien van PR tweeps? Jeezz… goeie vraag zeg. Pff, welke mensen spreken mij aan of ga ik beter volgen in 2010. Een ‘Ranking the Dutch PR stars’ op basis van onderbuikgevoel, beperkte kennis en persoonlijke willekeur. Beschouw ze als tips.

– 1. @Nathalief; actief sinds 2007, PR 2.0 deler en ervaringsdeskundige.
– 2. @ajthijssen; scherp, eigenzinnig en denkt (maar zegt ‘t nooit) ‘geen woorden, maar daden’.
– 3. @joery; verdieping, ambitieus en actief.
– 4. @josgovaart; partner in crime, nieuwsgierig en Twitter junky.
– 5. @jwalphenaar; crowdsourcing, DSB the movie en actie!
– 6. @remcojanssen; journalistieke achtergrond, eager en deelt prikkels.
– 7. @Debbi3; twittermagazine, open en 30+ tweets per dag.
– 8. @rvandersar; senior PR Manager Marktplaats.nl, vol in beweging en leergierig.
– 9. @WillemijnVader; blogger, Brian Solis interview en praktijkervaring.
– 10. @CharlyLVT_NL; oprichter, 2 accounts (ENG en NL) en content.

Heb jij nog tips of voorkeuren? Leave a comment.

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Gerelateerde berichten

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!