Staatsfunctie? Denk na voordat je een selfie plaatst

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
06-03-2014
Jij bent de minister van het Verenigd Koninkrijk en hebt zojuist president Obama aan de telefoon gehad en een serieuze discussie gevoerd over de ernstige situatie in Rusland en de Oekraïne. Wat doe je? David Cameron koos ervoor zijn ernstige gezicht aan de telefoon te delen met het publiek en plaatste zijn telefonerende selfie op Twitter. Geen slimme keuze.

Interessant doen
Waarom, waarom post je, als je David Cameron bent, een foto van dit telefoongesprek op Twitter om het publiek zo op de hoogte houden? Dat hij het publiek op de hoogte houdt over de situatie, dat snap ik. Maar waarom zo? Wilde hij laten zien hoe druk hij wel niet bezig is met de situatie als premier? Zijn imago als staatslid opvijzelen als ernstig kijkende en met Obama bellende minister? Rechtsom of linksom...de foto werd al snel voer voor genadeloze Twitter-gebruikers die zijn 'ernstige gezicht' geparodieerd hebben.

Een parodie is geboren
Al snel verscheen er een foto op Twitter van de Amerikaanse comic Rob Delaney, waarbij hij de telefoon voor een tandpaste tube inruilde en 'toetrad tot het gesprek'...

Vervolgens haakte Shakespeare acteur en Hollywood-ster Sir Patrick Stewart aan. Dit keer werd de telefoon omgewisseld voor vochtige doekjes.  En ook de hond van Michael Moreno leende zich goed als telefoon.

Een compilatie van deze parodieën dook vandaag op, op Twitter en ik beken: ik heb er smakelijk om gelachen (Hear Hear voor Twitter!), maar dat maakt de situatie in de Oekraïne en Rusland niet minder ernstig natuurlijk.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief