Tools: zelf makkelijk freubelen met infographics

Blog
Opinie
Noesjka van der Helm
15-03-2012

Soms probeer ik wel eens iets in elkaar te zetten met Illustrator, maar zeggen dat ik er nou echt goed in ben? Nee. Gelukkig komen er steeds meer tools waarmee dingen ontwerpen een stuk makkelijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van infographics. Leuke (gratis) tool om hiermee te experimenteren is Visual.ly.

Oké, je moet geen hoogstaande infographics verwachten, maar je kunt er wel grappige vergelijkingen mee maken. Een overzicht waarmee je direct inzichtelijk hebt welk twitteraccount beter scoort, wie populairder is op Facebook of hoe een hastag scoort.

You v.s. me
Natuurlijk 'fun' om jezelf te vergelijken met vrienden. Zo kunnen we zien dat van onze Coopr-directie Jos vooral op zaterdag aan Twitter gekluisterd is. De meest actieve Twitterdag voor Jody is dinsdag. Van wie het netwerk een stuk internationaler. Overall kunnen we gerust zeggen dat Jos be-hoor-lijk Twitter-versla...uhhh minded is.

Grappig toch? Maar ook erg handig in een zakelijke presentatie. Denk bijvoorbeeld aan het tegen over elkaar zetten van concurrerende accounts, het in kaart brengen van de populairiteit van een hashtag van een campagne of event of het in kaart brengen van het bereik van een fanpage.

Qua opmaak kun je uit verschillende thema's kiezen en dat ziet er best goed uit. Je kunt echter (nog) geen eigen vormgeving toepassen en de vergelijkingen zijn redelijk beperkt. Vanuit Visual.ly een slimme manier om hun betaalde diensten onder de aandacht te brengen.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief