Typisch gevalletje van: "dat had ik nou ook kunnen bedenken"

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
25-02-2013


Verzin het maar eens! Het lijkt zo simpel onderstaande videocase, maar je moet er maar net op komen. Vorige week kwam ik deze geweldige case tegen waar ik na afloop het idee had van: "Tja, zo moeilijk was het niet om dit te verzinnen. Maar toch, kom er maar eens op." In het filmpje zie je hoe Clarke Gayford, DJ van radiostation More - FM uit Nieuw-Zeeland, met open ogen in het ootje wordt genomen.  Drie dagen lang heeft de Nieuw-Zeelandse televisiezender Prime met een callgirlstunt reclame op de radio weten te maken voor een nieuwe dramaserie.

Know your people
Hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar dat vaak onbereikbare dj's enthousiast gaan praten over een commercieel product of in dit geval over 'Secret Dairy of a call girl', een nieuwe serie op Prime?!  Deze case bewijst maar weer dat lobbyen met de media niet alleen het hebben van de juiste contacten is of een goede medialijst hebben. Nog belangrijker is je tier 1 en 2 media zodanig en zo gedetailleerd te kennen dat je zelfs weet waar de journalisten zich bevinden. Zo hadden de dj's in deze case goed uitzicht op het huis er tegenover. Noem het toeval; je moet het maar net weten. En ja misschien een vooroordeel, maar welke mannelijke dj praat er nou niet over, bloot, tieten en vrouwen?

Thinking out-of-the-box
Ook vind ik het inspirerend om te zien hoe je een moeilijke klantvraag kunt ombuigen naar een origineel concept als deze. De vraag die het reclamebureau DraftFCB Auckland eigenlijk kreeg was: maak een radiospotje van 30 seconden. Het resultaat: 3 dagen lang (gratis) reclame op de radio. Lees: dj's die vol ongeloof en enthousiasme praten over wat ze aan de overkant zien, de luisteraars geloven hun oren niet en delen het massaal op internet. Zie je, zo simpel kan het dus zijn.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief