Video van de week: f*cking ROI

Blog
Opinie
Noesjka van der Helm
10-02-2012


Elke week staan we stil bij de 'Video van de week'. Een format waarbij we één video voor jou uit het enorme aanbod van YouTube tillen. Dit kan een hilarische, pijnlijke, indrukwekkende of informatieve video zijn. Filmpjes die treffend inhaken op de actualiteit of 'ouwetjes' die je zeker gezien moet hebben. Eén ding is zeker, de video's raken allemaal het PR en communicatie vak. Vandaag staan we stil bij het fenomeen 'persconferentie'.

Facking ROI

Vandaag in 'Video van de week' iets waar iedereen die professioneel iets met social media doet wel gehoord heeft: wat is de ROI van social media. Ook weer een belangrijke vraag tijdens de SMC030 meeting bij het WNF. @marlouvancampen, online marketing & social mediamanager bij het WNF kwam met een mooi filmpje van de bekende Gary Vaynerchuck. Hij geeft geen antwoord op de vraag, maar wel een mooie 'reality check'.

Een discussie de we vanuit PR natuurlijk ook al heel erg lang horen. In social en ook in PR gaat het niet om de ROI's die aangehouden worden door marketeers, maar om meer 'zachte' ROI's. Passend bij het DNA van social media kanalen en bij de inzet en doelstellingen van de organisatie. Jos Govaart schreef eerder al een blog met praktische KPI's.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief