And the Oscar goes to...

Blog
Top of flop
Dorieke Cieremans
01-03-2016
De Oscaruitreiking van dit jaar was behoorlijk politiek gekleurd. Met geen 'zwarte' nominaties begon de reuring al weken van tevoren. Zijn de Oscars dan echt bedoeld voor 'only the white folks'. Als rode draad, tijdens de show, was daar de donkere presentator Chris Rock - gekleed in wit pak. En ja...die houdt wel van een geintje en het opzoeken van maatschappelijke grenzen. De Oscars zijn natuurlijk ook hét moment om de massa te bereiken...

Chris Rockt
Chris komt met statement na statement en zet de toon. Ook Lady Gaga en Leonardo DiCaprio kaarten maatschappelijke issues aan. Tijdens de 88ste editie van de Oscars komen zaken als seksueel misbruik, milieubehoud, discriminatie, kinderarbeid en homo-emancipatie aan bod.

Chris en zijn medestanders zorgden voor een interessante draai aan de Oscars. Het is natuurlijk het perfecte moment om maatschappelijke issues aan de kaak te stellen. En als donkere presentator (Chris Rock) kun je dan over bepaalde issues net iets meer zeggen. Chris kaart bijvoorbeeld aan dat de donkere gemeenschap in de jaren '60 (niet zo gek lang geleden) zich totaal niet druk kon maken over de Oscars: 'Too busy being raped and lynched, to care who won a Oscar'. Ook zegt hij in een van zijn grappen dat veel donkere mensen de Oscars niet hebben gehaald, omdat ze onderweg zijn doodgeschoten.

Vind jij dat beroemdheden een dergelijk platform mogen gebruiken om maatschappelijk issues te benadrukken? Of moeten de 'Oscars' gewoon de 'Oscars' blijven?

Deel je mening met ons!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief