De 'must sees' na de ramp in Parijs

Blog
Opinie
Dorieke Cieremans
17-11-2015
De terreuraanslagen in Parijs gaan de Europese geschiedenis in als een gitzwarte pagina. Met veel ongeloof keek ik vrijdagavond en nacht naar RTL Nieuws en dan ben ik eigenlijk direct benieuwd wat er de dagen daaropvolgend zal gebeuren. Hoe zal iedereen reageren op deze tragedie? Wat gaat de media schrijven? We (de Nederlanders) zijn erg beïnvloedbaar op zulke (kwetsbare) momenten en dus is het van belang dat de media met veel zorg en doordacht publiceert. Het is de basis (informatiebron) waarop veel Nederlanders hun mening vormen.

Oorlog?
Het standpunt van de wereldleiders is duidelijk: Het is oorlog. En de mening van Nederlanders is - hoe meer tijd er verstrijkt - verdeeld. Hoewel veel mensen boos, verdrietig en bang zijn, is er ook een grote club mensen die zich probeert te verplaatsen in de gedachtegang van deze extremisten. Even terug naar de basis: wat beweegt ze om dit soort aanslagen te plegen? Wat willen ze bereiken? Is er geen andere manier waarop we met deze extremisten moeten of kunnen communiceren?

Must sees in de media
Er zijn de laatste dagen twee publicaties voorbij gekomen die ik met je wil delen. Lees het en bekijk het. Laat het bezinken. Wellicht doet het iets met je.

1. "Groot deel van de wereld haat ons" - De Nederlandse specialist in internationale betrekkingen Peter Knoope geeft even een andere kijk op de situatie.

2. Freriks, Koenders, De Graaf & Klep aan tafel bij Jeroen Pauw over IS.

Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun familie en vrienden in Parijs. Dat de terrasjes maar weer snel vol mogen zitten met levensgenieters #jesuisenterrasse

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief