Mooie roze is niet lelijk

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
07-08-2012


En daar kon heel Nederland incluis de toeristische bezoeker afgelopen zaterdag weer vol van genieten tijdens het hoogtepunt van de Amsterdamse Gay Pride: de Canal Parade. Tijdens het leukste homofeestje van het jaar trok (zoals we dat intussen gewend zijn) een bonte stoet feestende homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders in pracht en praal door de Amsterdamse grachten.

I AMsterdam
Het roze feestfestijn, georganiseerd door Stichting ProGay, dat intussen in een adem genoemd wordt met onze Amsterdamse hoofdstad levert de stad de nodige PR en aandacht op. Nog sterker, het feest lijkt alsmaar groter te groeien en steeds meer mensen aan te trekken. Ondanks de hoosbuien werd de 17e Amsterdamse Gay Pride van het begin van de parade tot het einde van de 'show' nog drukker bezocht dan vorig jaar. Mooi evenement, en een knaller van 'Pink PR' voor de stad zeg ik.

'On the move' met een Turkse boot
Al een tijd voor de daadwerkelijke Canal Parade werd de Turkse boot al aangekondigd. Een Turkse boot, die naar schatting 20.000 homoseksuele Turken in Nederland vertegenwoordigde. Supergaaf en goed maar ook moedig en gedurfd. Dit is voor veel van hen niet iets waarmee je naar buiten komt of over praat. Aldus een vertegenwoordiger van het schip: "Door iets niet benoemen wil niet altijd zeggen dat het er niet is. Soms is het beter om duidelijk iets wel te benoemen."

Gay Games 2018
De Gay Pride levert de stad op nationaal maar ook internationaal niveau de nodige PR en aandacht op. Het hoogtepunt van de evenementsweek is uiteraard de uitbundige Canal Parade. Dit jaar was de botenparade niet alleen de 'kers op de taart' maar ook de aftrap van de Gay-campagnes om de Gay Games in 2018 naar Amsterdam te halen. Afgelopen maand heeft Amsterdam zich kandidaat gesteld en volgend jaar wordt bekend of de hoofdstad nog een injectie aan roze PR onder de naam mag bijschrijven.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief