Video: Meisje ontmaskert liegende vader

Blog
PR
Shelly Delwel
10-02-2015
'Eerlijkheid duurt het langst'. Een gezegde die er bij mij van jongs af aan ingeprent is, maar deze 'leugen' is wel een uitzondering op de regel. De video gaat over een liefdevolle vader die alles over heeft voor zijn dochter, maar hij houdt wat achter voor haar. Hij denkt dat zij niets in de gaten heeft, maar zijn dochter weet heel goed dat hij liegt...  Pak je zakdoek er maar alvast bij, want deze video is een echte tranentrekker.

https://www.youtube.com/watch?v=3bdm4NBYxII

Storytelling ten top
Een prachtig ontroerende video, waarbij het puur om het verhaal gaat en die volledig op je gevoel inspeelt. De video is mooi opgebouwd en grijpt je extra aan door de muziek en het feit dat het verhaal vanuit het meisje verteld wordt. Een mooie vorm van storytelling, waarbij zij inspelen op de insight dat iedereen toch het allerbeste wil voor zijn/haar kinderen. Ze sluiten dan ook af met de taglines 'A child's future is worth every sacrifice' en 'Pursue more from life'.

Campagne ´DreamForMyChild´
De video is onderdeel van een bredere campagne 'DreamForMyChild' van verzekeringsmaatschappij MetLife. Een verzekeringsmaatschappij-bank onder de aandacht brengen is een uitdaging. Verzekeringen en bankzaken zijn noodzakelijk, maar niet de meest sexy onderwerpen. Toch is het MetLife gelukt om wereldwijd aandacht te vragen voor deze campagne. Om achter het doel -sparen voor de toekomstige opleiding van je kinderen via Metlife- van de campagne te komen moet je iets meer moeite doen. In het onderschrift van de video op Youtube en op de website vind je meer informatie. Echter komt er in de campagne op de website niet duidelijk naar voren dat MetLife een EduCare spaarplan aanbiedt. Dat zou ik wel in de campagne op de website hebben geïntegreerd. Wel proberen zij mooie user generated content in te zamelen door consumenten op te roepen om hun wens voor hun kinderen in te zenden, waarbij de hashtag #DreamForMyChild #MetLife geladen wordt. Vervolgens mogen de Facebookfans stemmen op de beste drie inzendingen, waarbij de  winnaar een gift voor een spaarplan krijgt.

Resultaat
De video is inmiddels al 3.579.657 bekeken op Youtube en heeft veel internationale media-aandacht gegenereerd, van de Huffington post tot Wallstreet Journal. De vraag is wel of de afzender blijft hangen? Ik was de afzender namelijk al weer vergeten nadat ik de video voor het eerst had gezien. Wellicht heeft dat ook te maken met het feit dat het bedrijf MetLife niet in Nederland gevestigd is, waardoor wij er niet mee bekend zijn. Maar de video blijft in ieder geval zeker bij!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief