Werken bij een PR bureau of aan klantzijde?

Blog
Opinie
Jody Koehler
19-02-2014
Waarschijnlijk stelt iedere PR professional zichzelf deze vraag wel eens. Of dit nu aan het begin van de PR carrière is, of iets verderop. Wil ik nu werken bij een PR bureau of toch liever aan klantzijde? Wat zijn de verschillen? Wat vind ik leuker? Waar pas ik beter? Het antwoord op al deze vragen is even persoonlijk als divers. Het ene PR bureau is namelijk de andere niet. En hetzelfde geldt aan klantzijde. Maar, er zijn wel degelijk verschillen.

Twee verschillende werelden
Er is in de regel een duidelijk verschil tussen werken aan bureauzijde of klantzijde. Of je nu werkt voor meerdere opdrachtgevers of één, dat maakt uit qua dagelijkse dynamiek. En ook de omgeving is anders. Werk je bij een PR bureau met andere vakgenoten samen, aan klantzijde kun je je wel eens vakinhoudelijk eenzaam voelen. Precies daarom adviseer ik elke jonge PR professional om ervaring aan beide zijden op te doen. Hier leer je altijd van. En ja, ook of het gras daadwerkelijk groener is aan de ander kant.

Vervolgstap in PR
Mocht je nu denken aan een 'next step' in de PR, laat ik je dan een beetje op weg helpen. Misschien dat het je een beetje kan sturen in de richting van de juiste zijde.

Je toekomst ligt waarschijnlijk bij een PR bureau, als je:- houdt van multi-tasken en werken voor verschillende opdrachtgevers;- nog zoekende bent naar jouw specialisme in PR;- graag werkt in teamverband;- snel de breedte van het PR vak wilt ontdekken;- bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken wilt nemen;- dagelijks omringd wilt zijn door PR professionals.(Tip: check deze PR vacature eens!)

Je toekomst ligt waarschijnlijk aan klantzijde, als je:- meer eindverantwoordelijkheid wilt hebben voor de PR of communicatie;- dagelijks echt de diepte van een onderwerp beet wilt pakken;- voor een groot bedrijf wilt werken met 150+ mensen in dienst;- de voorkeur geeft aan een stabiele werkomgeving;- geen uren wilt bijhouden;- meer geld wilt verdienen.(Tip: check deze en deze vacature eens!)

Aan welke zijde?
Mijn persoonlijke ervaring heeft mij geleerd, ik heb bij verschillende PR bureaus gewerkt en aan klantzijde bij Marktplaats.nl, dat ik een bureaudier ben in hart en nieren. Daar hoor ik thuis en dat vind ik eigenlijk wel heel fijn om te weten. Dat sluit iets uit en geeft rust. Hoe zit dat bij jou? Aan welke zijde hoor jij?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief