Coopr nieuws
10 jaar Coopr,
tijd voor een nieuwe jas

Vandaag presenteren wij de nieuwe stijl van Coopr. We hebben een nieuwe visuele jas aangetrokken. Daar werd het, na bijna tien jaar, wel eens tijd voor. Die visuele jas staat niet op zichzelf. De afgelopen tien jaar hebben wij de grenzen van onszelf continu verlegd. Elkaar uitgedaagd om de grenzen van wat wij voor klanten mogen doen steeds op te zoeken. Dat leidde bij ons intern tot nogal wat existentiële vragen. Wat zijn we nu voor bureau? Zijn we een pr-bureau? Zijn we een contentmarketingbureau? Of een (marketing)communicatiebureau? We kwamen daar intern niet helemaal uit. We neigen zelf het meeste naar het laatste. Want steeds meer van wat we doen ligt op het kruispunt van alledrie de disciplines.

Bouwen op PR 2.0

Toen Jody en ik in september 2009 begonnen bouwden we ons bedrijf op een trend. Zo doe je dat als je snel naam en faam wil maken. Voor ons was dat op PR 2.0. Of Social PR als je het zo wil noemen. Faciliteren van de dialoog noemden wij dat destijds. Ook toen stonden we op een kruispunt. Worden we Social Media bureau of kiezen we de afslag PR. We kozen voor het laatste. En niet zonder succes. We hebben het bureau gebouwd tot wat het nu is, met een team van vandaag 27 mensen.

Meer dan PR

Als je kijkt naar wat we doen dan is het mandaat dat we van klanten hebben gekregen oneindig veel vergroot. Tot het pakket van de diensten die we veel leveren hoort veel: reputatiemanagement, mediarelaties, mediatrainingen, influencer marketing, consumentenactivaties, content marketing, videoproducties, grafische producties. Kortom: de beste verzamelbak is volgens mij marketingcommunicatie. Maar zoals gezegd. Definities zijn niet het meest interessant. Daarom hebben we ervoor gekozen om op deze nieuwe website ons werk en onze opinies voor zichzelf te laten spreken. Op de pagina cases zie je het werk dat we maken. De komende weken zal daar veel nieuw werk verschijnen. Ook zul je de komende tijd op onze site steeds meer videoproducties zien. Het is een discipline die we zo vaak voor klanten leverden, dat we besloten hebben er stevig in te investeren en we hebben daar dus ook groeiambities voor de komende jaren.

Contentmakers pur sang

We zijn bij Coopr vanaf de dag van de oprichting contentmakers. Inmiddels zijn we bijna 1900 blogs en 15 podcasts verder. We vinden het tof om ons vak verder te helpen en dat zullen we blijven doen. Wij vertellen verhalen namens onze klanten. Verhalen die onze klanten moeten helpen om hun doelstellingen te halen. Doelstellingen die liggen op het gebied van reputatie. Wij kijken naar wat onze opdrachtgevers doen op het gebied van de 7 reputatiepijlers en kijken naar de communicatieve kansen die daar liggen. En daarbij vallen we graag aan. We zijn geen verdedigers, we nemen graag initiatief en spelen vooruit.

Visuele stijl eigen productie

Onze nieuwe visuele stijl hebben we in onze studio zelf bedacht en geproduceerd.  Hierover zullen we binnenkort de mensen van de studio aan het woord laten. Zij werken vaak op de achtergrond voor onze klanten maar zij hebben een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de evolutie die binnen ons bureau heeft plaatsgevonden de afgelopen jaren.

Nieuwe klant KPN

We zijn er trots op dat er klanten zijn die ons weten te vinden op meer dan PR. We vinden het tof dat een organisatie als KPN de moed heeft om met ons een volgende stap te zetten. Voor KPN gaan we aan de slag met hun vernieuwde Team KPN. We worden daar de contentproducenten waarbij we met interne communicatie beginnen, maar hopen dat we ook extern een impact kunnen maken. Binnenkort meer nieuws over een andere nieuwe opdrachtgever in hetzelfde veld.

De toekomst

Wat is onze volgende stap? We geloven in fietsen met onze ogen open. Dus we zullen blijven experimenteren. We blijven leren. En niet in de laatste plaats op het gebied van technologie. Daarbij hebben zaken als Artificial Intelligence onze nadrukkelijke aandacht. Daarover begin volgend jaar meer.

Laatste blogs
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!