10 tips voor een beter profiel op LinkedIn

Twitter is hot. Facebook groeit hard. Over LinkedIn wordt relatief weinig gekletst. En dat is niet terecht. Ook LinkedIn is voor bepaalde doeleinden een zinnig platform. De eerste associatie die mensen bij LinkedIn hebben is waarschijnlijk: “Zakelijk”.  Daar is geen woord van gelogen, neemt niet weg dat LinkedIn echt meer is dan een digitale kaartenbak.  In deze 10 tips om ervoor te zorgen dat jouw profiel opvalt.

 

  1. Voeg niet iedereen toe van wie je het visitekaartje krijgt. Voeg mensen toe in categorieën waarin jij een groter netwerk wil hebben. Bekijk dus ook elke invitatie zorgvuldig.
  2. Als je een invitatie geaccepteerd hebt, reageer dan altijd even met een persoonlijk berichtje. Grijp dat moment aan als een contactmoment. Stel een vraag, vertel kort iets over wat je doet.
  3. Schrijf je eigen profiel dusdanig dat hij past bij het publiek dat je beoogt. Bedenk welke voordelen jij kunt hebben voor je publiek en benoem ze.
  4. Ik had gehoopt dat ik deze niet op zou moeten nemen maar de praktijk wijst uit dat het toch echt moet. Als je iemand uitnodigt via LinkedIn. Zeg dan iets! Niets is zo onpersoonlijk als niets toevoegen aan het standaardberichtje. Yuck!
  5. Stel goede vragen in de Q&A afdeling. Wellicht ook onderzoeksvragen  waarvan je de resultaten  aan je community kunt teruggeven.
  6. Probeer antwoorden te geven op vragen in groepen waar jij echt goed het antwoord op weet.  Laat het dan ook echt bij de goede antwoorden. Men zal je gaan waarderen.
  7. Denk goed na over functietitels. “Owner” zegt niets over het type werk dat je doet. Ook “Consultant” is knettervaag.  Wees ook niet te arrogant. “Fucking Awesome Social Media Guru” is ook niet echt sympathiek (met dank aan @timvl)
  8. Maak een makkelijke url van je LinkedIn profiel door hem echt public te maken. Communiceer er ook mee in e-mailhandtekeingen, op je blog en website, etcetera.
  9. Deel eens een oprechte aanbeveling uit. Zorg ook dat je aanbevolen wordt door anderen. Jij weet vast wel met wie je extreem goed gewerkt hebt en wie jouw inzichten waarderen.
  10. Breng relevante content naar jouw LinkedIn profiel. Koppel events waar je heengaat aan je profiel, zeg iets over de boeken die je leest, de online artikelen die je relevant vindt.
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Gerelateerde berichten

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!