15 simpele woorden voor vlottere taal

Blog
Opinie
Jos Govaart
21-10-2013


Als het om taal gaat houd ik van simpel. Ik kan me vreselijk ergeren aan het gebruik van "als zijnde" bijvoorbeeld. Die woordcombinatie wordt vaak gebruikt door mensen die willen laten zien dat ze wat deftigs te zeggen hebben. Terwijl alleen "als" vrijwel altijd voldoet en taalkundig gewoon beter is. Waarom zijn niet meer teksten eenvoudig. Onze klant Coolblue heeft dat begrepen. Zij blinken uit in begrijpelijke taal. Bekijk hun algemene voorwaarden maar eens. Juridisch kloppen ze. En ze zijn ook nog begrijpelijk.

Schrijven is een vak. En ook bij schrijven heb je te maken met de vorm van de dag. Hoe meer ik worstel, hoe vaker ik wolliger ga schrijven. Hieronder een lijstje met wollige woorden die een heel kort en fijn alternatief hebben.

Aan de hand van : metAangezien: omdatBovengenoemd: deze, die, dat , ditDaar: omdatDoor middel van: doorEen en ander: ditEveneens: ookGezien het feit dat: omdat, doordatMet behulp van: metMiddels: doorOnderhavige: deze, ditTen aanzien van: over, voorTen behoeve van: voorReeds: alWelke: die

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief