5 Q's over PR met... Ronald Sutmuller (UPC)

Blog
Interview
Jody Koehler
18-02-2010

Elke donderdag interviewen wij een Nederlandse professional voor de rubriek '5 Q's over PR met...'. Met deze serie willen wij wat verdieping aanbrengen in het veranderende PR vak. Met behulp van 5 vragen gaan we onder andere in op PR 2.0 ontwikkelingen en de toekomst van het vak. Maar ook, welke cases zijn interessant? Waar ligt de inspiratie? En wat leert de praktijk? Vorige week stond

3. Bij wie of waar vind jij inspiratie als het gaat om PR en social media?

Ik heb een oud-collega en naamgenoot die iets doet met internet. Hij heeft recent Repmen opgericht. Daarnaast zijn er diverse jonge adviseurs bij mijn vorige werkgever Hill & Knowlton erg actief met social media. Maar ik verbaas me er nog het meest over hoe creatief onze klanten zijn met social media om met ons in contact te komen. Dat is zeker inspirerend.

4. Welke PR 2.0 case vind jij een schoolvoorbeeld?

Kom ik terug op onze klanten. Onze diensten: internet, televisie en telefonie, worden inmiddels als basisbehoeften gezien. Bij vragen, klachten, of storingen mobiliseren klanten zich al snel via het web. Door de geschiedenis van UPC vraagt dat communicatief gezien het uiterste van ons bij het bepalen hoe wij ingaan op die informatiebehoefte van onze vaak kritische klanten. Dat spel tussen ons en de klant is interessant en inspirerend. Puurdere communicatie tussen bedrijf en klant krijg je niet.

5. Als we kijken naar de toekomst van PR; waar verheug jij je op en waar ben jij bang voor?

Het web biedt ongekende mogelijkheden om je als bedrijf te positioneren en klanten centraal te stellen. Dat spel wil ik spelen om zo bij te dragen aan een positief beeld van een organisatie. Tegelijkertijd schuilt in die ontwikkeling het mogelijke gebrek aan controle over je boodschap. Je loopt het risico alleen nog maar te reageren en te corrigeren. De focus op damage controle laat dan weinig ruimte voor pro-actieve communicatie. En juist op dat laatste wil ik inzetten.

Nog een vraag aan Ronald? Je kunt hem contacten via  of . And don't be shy to say why!