7 Nederlandse Youtubekanalen die niet alleen voor tieners zijn

Blog
Digitaal
Judith van der Rijt
19-01-2017
Nederlandse Youtubekanalen zijn zelfs anno 2017 in Nederland nog steeds voor een groot deel gericht op een jonge doelgroep. Jonge meisjes kijken vooral naar Youtubekanalen met beauty- en lifestylevideo's als Nikkietutorials, Vloggloss en VeraCamilla. Als je een jongen van 10 vraagt wat hij zoal kijkt op Youtube, dan zullen dat waarschijnlijk kanalen zijn als StukTV, EnzoKnol en Dylan Haegens.

Als 25-plusser weet ik inmiddels dat tienerkanalen de boventoon voeren in de Nederlandse Youtube-hitlijsten. Het hoge gehalte aan make-up, games en challenges zorgt er dan ook voor dat grotere vlogs en videokanalen voor een oudere doelgroep vaak niet interessant genoeg zijn. Toch wil dat niet zeggen dat er voor ons niets te vinden is! Ook vloggen wordt voor een steeds oudere doelgroep interessanter, en dus komen er steeds meer Nederlandse professionals die op deze manier een kijkje geven in hun leven.

Welke Nederlandse Youtubekanalen zijn ook als 25-plusser leuk om te volgen?

1. Sanny Verhoeven
Je kent Sanny misschien al van teevee, maar haar Youtubechannel is ook zeker het bekijken waard. Op haar channel 'Sanny Zoekt Geluk' heeft ze video's staan die gaan over geluk, reizen, meditatie & yoga en praktische tips voor een happy life. Exactly what we needed!

2. Domien Verschuuren
Een van je favo radio DJ's nu ook op je screen! Domien maakt met "Dit was Domien" een wekelijkse terugblik van zijn leven als DJ bij 3FM. En dat doet 'ie goed.

3. Jan de Hoop
De vlogs van Jan de Hoop met als toepasselijke titel 'Hoop Gedoe' zijn heerlijk, en uiterst geschikt voor een ouder publiek. Jan neemt je op de meest simpele manier mee in zijn leven. Of hij nu met kippen op schoot zit (die overigens Arie, Toos, Patries en Bassie heten), een cake bakt of een wandelingetje met de hond in het bos maakt: juist het kneuterige maakt zijn video's zo leuk.

4. Gerard Joling
Fans van Geer & Goor kunnen hun hart ophalen, want Geer heeft zijn eigen vlogkanaal! Elke maandag een nieuwe video met daarin heerlijke verhalen, memorabele optredens en lachen zoals je van Geer gewend bent.

5. Bram de Wijs
Als je van tech en media houdt is Brammetje your man. Een wekelijkse vlog ("Kijk maar even") met zijn dagelijkse beslommeringen maar dan met drones, diners, BNN-VARA, katten en koffie. Ik hou ervan.

6. Martine de Jong
Als je Bram volgt, heb je Martine ongetwijfeld ook al voorbij zien komen. En vice versa. Deze twee vrienden zijn allebei aan het vloggen geslagen, en ook Martine kan er wat van. Ook in haar blog komt alles voorbij wat er in haar leven gebeurd is die week, en dat is soms nogal veel kan ik je vertellen.

7. De Huismuts
De Huismuts brengt mammabloggen naar the next level! Rachel's video's gaan over haar baby, haar ervaringen als bride to be en vooral over alle andere avonturen in haar leven.

Waar ik dan weer benieuwd naar ben: Welke Youtubekanalen bekijk jíj? ("Drop 'm in de comments", om het even in Youtube style te houden...)

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief