A trip you'll never forget: mijn learnings uit een stage bij Coopr

Blog
Coopr Nieuws
Demi Keizer
14-07-2017
De afgelopen vier maanden hebben we kennis gemaakt met onze eerste stagiaire ooit: Demi. En man, wat hebben we daar geluk mee gehad! Demi en Coopr bleek een goede match en we hebben aan beide kanten enorm veel van elkaar geleerd. Voor nieuwe stagiaires wordt het ongetwijfeld moeilijk dit te evenaren, maar natuurlijk gaat Demi ons niet verlaten zonder haar learnings, struggles en insights te delen. Watch and learn: Demi's laatste blog voor Coopr!

Stel je voor: je gaat backpacken in een land wat net zo prachtig is als mysterieus. Je hebt zoveel goeds gehoord over je bestemming, maar... Je bent er nog nooit eerder geweest en je gaat helemaal alleen. Het enige wat je bij je hebt is je rugzakje met daarin wat hoognodige spullen. Dit kan twee kanten opgaan: de goede of de foute.

Met dit zelfde gevoel begon ik vier maanden geleden aan mijn stage bij Coopr. Na een aantal uurtjes grondige research wist ik dat Coopr grensverleggende projecten en campagnes op touw zet voor klanten waar je U tegen zegt. Maar hoe het is om er daadwerkelijk te werken had ik nooit van tevoren kunnen bevatten. Nu aan het eind van mijn stage kan ik zeggen: wat was dit een goede keuze!

Mijn persoonlijke learnings, struggles en insights zijn de volgende.

1. Insights are key
Een goede campagne is nergens zonder de juiste insights. Want je koopt toch ook geen auto voordat je precies hebt uitgepluisd wat de allerbeste keuze is? En je bouwt toch ook geen huis zonder eerst de fundering te leggen? Juist door het verzamelen van insights kun je echt tot de kern van een probleem, emotie of situatie komen en daarmee content creëren die niet alleen 'leuk' is, maar ook inspeelt op de actualiteit en je publiek echt raakt.

2. Er zijn duizenden manieren om één verhaal te vertellen
Dat er meerdere wegen naar Rome leiden werd wel duidelijk tijdens mijn stage. Van een persbericht tot een gehele zomercampagne, alles begint bij de vraag van de klant: een enkele zin met een aantal woorden. Laat hier een paar creatieve breinen op los en vanuit deze simpele vraag ontstaan duizenden originele mogelijkheden om een merk, product of service een ultieme boost te geven. De plannen variëren van online tot offline, groots tot bescheiden, emotioneel tot rationeel.

3. Fasten your seatbelts, get ready for a trip you'll never forget
Wat ik het lastigst vond, was om wat vaker out of the box te denken. Ik houd van structuur, lijstjes, notities, noem het maar op. Maar soms eventjes uit je comfort zone stappen brengt je juist zoveel creativiteit en inspiratie. Iets minder denken in "Wat als..." en vaker in  "Fuck it" kan super bevrijdend zijn. Op deze manier ben ik erachter gekomen wat ik graag zou willen doen "als ik later groot ben".

4. Doe iets waar je blij van wordt
Hoe cliché het ook klinkt, ik heb geleerd dat het belangrijk is om iets te doen wat je leuk vindt. Op deze manier haal je er voor jezelf veel meer uit en maak je het verschil tussen moeten en willen. Coopr begrijpt dit als geen ander, en werkt sinds kort met het besturingssysteem 'Holacracy', waarin elke werknemer doet waar zijn/haar passie en talent ligt en daar dan ook verantwoordelijkheid voor draagt.

Ik ben ontzettend blij dat ik mij vier maanden lang heb mogen verdiepen in het vak dat ik leuk én interessant vind. Coopr, bedankt voor de leerzame, gezellige en unieke stage! Tot snel.

Demi

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief