Ben jij een topsporter?

Blog
Top of flop
Dorieke Cieremans
09-08-2016
We zitten middenin de gekte van de Olympische Spelen. Dat is iedere keer weer een feestje. Wat mij betreft staat de televisie de hele dag aan. Ik kijk álles... Zo keek ik zondag ook naar Yuri van Gelder (die er overigens al niet heel fris uit zag). De 'Lord of the Rings' plaatste zichzelf als achtste en kon zich gaan voorbereiden op de finale. Kon ja, want vanochtend werd duidelijk dat hij op het vliegtuig naar huis is gestapt. Yuri heeft alcohol gedronken en is zonder toestemming uit het Olympisch dorp vertrokken.

Gewoon dom, Yuri
Nu is het fijne natuurlijk nog niet bekend rondom deze gebeurtenis, maar Van Gelder verpest het de laatste jaren behoorlijk voor zichzelf én de topsport. Ben je gezegend met zo'n talent en dan laat je het iedere keer afweten. Na zijn schorsing in 2009 (i.v.m. cocaïne gebruik) en zijn exit bij het WK zou hij beter moeten weten.

Het is (weer) een publiekelijke afgang voor Yuri en ditmaal waarschijnlijk zijn laatste. Ik ga er vanuit dat hij na al die kansen geen nieuwe kans meer krijgt. En terecht. De gemiddelde topsporter die in Nederland voor de televisie zit is stikjaloers op zijn deelname aan de Spelen.

Meer dan een misstap
Dit voorval met Van Gelder gaat natuurlijk veel verder dan alleen zijn misstap. Hij is nu het hoofdnieuws, terwijl we het moeten hebben over de inspirerende prestaties die andere Nederlandse topsporters neerzetten. Sporters die wél presteren. Sporters die ademen voor de sport en alles over hebben voor die ene medaille. Zij die hun leven in het teken zetten van de sport. Vergis je niet in de gevolgen van deze fout: Van Gelder drukt een stempel op deze Spelen en schaadt het vertrouwen van zijn collegasporters en coaches.

Heb jij een topsport discipline?
Een topprestatie is onlosmakelijk verbonden aan discipline. Wil je beter en succesvoller worden? Dan moet je discipline hebben en je verantwoordelijkheid pakken. Oefenen, op je bek gaan, leren, doorpakken, presteren. Het is een mindset. Dat geldt niet alleen in de topsport, maar voor ieder vak.

Ben jij een topsporter in jouw vakgebied? Heb jij de wilskracht om voor dat hogere doel te gaan, krijg je een energyboost wanneer je een topprestatie levert, ben jij een inspiratiebron voor anderen? Misschien heb je jouw topsport nog niet gevonden. Blijf dan zoeken, want ook voor jou is een vak waarin jij kan excelleren en op de toppen van je kunnen presteert. Never go for less...

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief