Campagne voeren met borsten: #mamming

Blog
Opinie
Jody Koehler
30-10-2013


Bespraken we gisteren op dit PR blog de Twitter BH, ook vandaag houden 'de borsten' ons weer bezig. Ik spotte deze week namelijk foto's, op o.a. Facebook en Instagram, van vrouwen die hun borsten op een toonbank, tafel, printer of whatever legden. Let wel: het gaat hier om keurig beklede borsten, maar toch. Ook decolletés trekken aandacht. Wat blijkt nu, het zijn foto's met een duidelijke boodschap.

#mamming
De internettrend van dit moment is 'mamming'. De initiatienemers, twee dames, willen met deze bijzondere fotocampagne vrouwen aanmoedigen en steunen in hun strijd tegen borstkanker. Veel vrouwen laten na een bepaalde leeftijd een scan (mammogram / mammografie) maken van hun borsten om zeker te weten dat alles oké is. Een ronduit pijnlijke en vrouwonterende ervaring, maar één die wel wordt aangeraden.

Doodsoorzaak nummer 1
De cijfers liegen immers niet, borstkanker is doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen van middelbare leeftijd. Met het initiatief 'This is mamming' wordt hier nu tijdens Breast Cancer Awereness Month op een originele manier aandacht voor gevraagd, zonder dat de campagnemakers heel veel geld uitgeven.  

'Als we allemaal het beschamende van mammograms te lijf gaan met Mamming, kunnen we wellicht meer vrouwen inspireren om een scan te laten doen. Al is het alleen maar omdat bij 90 procent van de vrouwen waarbij borstkanker in een vroeg stadium wordt vastgesteld, het overleeft,' aldus de initiatiefneemster.De uitvoering is verder simpel. Leg je borsten op een plek neer (net als bij een mammogram), fotografeer dit en deel dit met de hashtag #mamming online. Bekijk hieronder de video. Of volg het fenomeen op Facebook, Twitter of Instagram.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief