Case: Hond dood? Laten we er 'n liedje over schrijven

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
15-08-2013
Wat? Vind je dat niet een invoelend of empatisch idee? Het radio Engelse radiostation Absolute Radio riep haar luisteraars op om hun favoriete hondenherinneringen met hen te delen om daar vervolgens een nieuw nummer van te creëren. Zou jij meewerken?

Over de top of een briljant idee?
Een origineel en sympathiek idee of heeft het iets lugubers? Persoonlijk vind ik het idee wat ver gaan. Vooruit, ik heb geen hond, maar ik zou er weinig voor voelen om herinneringen aan het leven met of van mijn kat terug te horen in een vrolijke radiohit.

Toch als ik er vanuit PR naar kijk is het een goede, proactieve manier om te interacteren met het radio-publiek. Door de luisteraars actief om een persoonlijke bijdrage te vragen, wordt zowel de commitment met het station als de conversatie waarde vergroot. Ja, tot zover heeft Absolute Radio hiermee een actie opgetuigd die bij veel luisteraars goed valt.

Dead Dog Memorial Song
Begin deze week zijn alle bijdragen van de luisteraars gebundeld en is het nummer 'Dead Dog Memorial Song' gelanceerd. Niet alleen op het radiostation maar uiteraard ook op YouTube is het nummer te beluisteren en dat wordt ook veelvuldig gedaan. In de kleine 5 dagen dat het nummer live staat, is het bijna 13.000 keer bekeken.

Timing
Dat Absolute Radio begin deze week al naar buiten kwam met het filmpje, vind ik jammer. Het was zoveel logischer geweest (en meer nieuwswaarde hebben gehad) als zij de launch van het nummer hadden gekoppeld aan de Nationale Hondendag die op 26 augustus valt.  Gemiste kans...

Goed doel
Persoonlijk ben ik erg benieuwd hoe veel verder het nummer gaat reizen. Door het kopen van het nummer op iTunes steun je het goede doel National Dogs' Trust. Wat uiteraard hartstikke mooi is. Maar het is niet een dusdanig nummer dat je als 'niet hond-bezitter' aan zal schaffen.