Case: Jij zin om een baby te maken?

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
04-09-2013
Binnen nu en een week of 4 hoop ik de trotse mama van mijn eerste dochter te worden. Nog een laatste case op het blog voordat ik mijn verlof inluid. En ja, dat doe ik dan graag in stijl met een babycase, een 'oldy' van Dodge. Ook jij kent ze, of hebt 'm zelf hangen een bordje dat tegen de achterruit van de auto is geplakt met de tekst: 'Baby on board'.  Dodge deed hier in hun campagne voor hun eerste familie-auto, de Dodge Journey,  letterlijk een fysieke schep bovenop met 'Baby made on board'. Yep, je leest het goed: MADE on board.

Ready for a "test drive"?

De campagne zat als volgt in elkaar. Dodge riep mensen op om naar de showroom te komen om de nieuwe Dodge Journey  te testen. En met dat testen, hebben we het niet over de conventionele vorm van testen, maar de 'seks-in-de-auto-test'.  Ja, de family Dodge moet aan álle eisen voldoen... Nadat je deze testrit hebt gemaakt en het bewijs hebt ingeleverd bij een van de autoverkopers is het wachten geblazen... Blijkt dat jullie tijdens de testrit een kind hebben verwekt, dan worden jullie niet alleen de trotse ouders van 'een iemand' maar ook de trotse bezitters van de Dodge Journey die dan gratis af te halen is. Seks in de auto leverde nog nooit zóveel op :-)

Succes: deelname versus campagne

Uiteindelijk heeft de internationale actie niet heel veel stellen weten te overtuigen om eens los te gaan in de achterbak of op de achterbank van de Dodge Journey. In totaal hebben 72 koppels hard hun best gedaan een baby te verwekken in de wagen. Persoonlijk vind ik dat niet zo verwonderlijk. Toch, zoals het vaker is in wereld van marketing en PR, maakt dat niet zo heel erg veel uit. De actie was namelijk op z'n zachtst gezegd wel spraakmakend. Over publicitaire aandacht rondom de campagne heeft Dodge dan ook niet verlegen gezeten. Met maar liefst 137.000 online artikelen, naast alle kranten en radio-items, mag de campagne de stempel 'geslaagd' dragen.

Én uiteindelijk zijn de papa en mama van baby David de gelukkige eigenaars geworden van de Dodge Journey door hun 'baby made on board'.

Tot zover mijn laatste blog -  tot in januari 2014!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief