Case: Wat als je de tijd kon stilzetten. Beklemmende ad over veilig rijden

Blog
PR
Marlous Westra
21-01-2014
Ik zit best veel op de weg. M'n autootje verslijt al snel ruim 1500 kilometer per maand. Gelukkig vind ik autorijden niet vervelend. Belletjes doen, naar de radio luisteren.. Ook zie ik mezelf wel als een bekwame rijder (al zullen sommigen daar wellicht iets anders over denken). Goed vooruit kijken, op anderen anticiperen en lekker stevig doorrijden. Veel commentaar op andere chauffeurs heb ik dus vanzelfsprekend ook.

Verkeerde inschatting
Zolang ik (nog) geen brokken maak, mag dat. Nog nooit heb ik een aanrijding gehad of zelfs maar tegen een paaltje aangezeten. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En is vaak onnodig. Ook al ben je nog zo'n goede bestuurder. Je kijkt niet goed, rijdt te snel of maakt een verkeerde inschatting. Helaas kan je in het verkeer niet zo gemakkelijk van je fouten leren. Bovendien, ook andere mensen maken fouten die jou kunnen raken.

Als je de tijd maar even stil kon zetten
Dat is precies waar de makers van deze campagne, een soort Veilig Verkeer Nederland maar dan in Nieuw Zeeland, op inhaken. De een rijdt net wat te snel, de ander maakt een verkeerde inschatting. Kon je dan de tijd maar even stilzetten en je beslissing overdenken en herzien. Even contact hebben met de andere bestuurder en uitleggen waarom je doet wat je doet.

Komt wel binnen he? Morgen allemaal met een iets ander gevoel in de auto.