Case: Wat doe jij als je een iPhone vindt op straat?

Blog
PR
Marlous Westra
26-07-2013
Wat zou jij doen als je ineens een iPhone vond op straat? Ik zou denk ik eerst kijken in de contacten of ik de eigenaar zou kunnen achterhalen. Waarschijnlijk de laatst gebelde persoon bellen. Dat ligt het meest voor de hand. Al heb ik in de praktijk alleen nog maar telefoons verloren..

Geef je over
Maar wat nou als je een telefoon vindt die je via een smsje direct uitnodigt om in een voorrijdende taxi te stappen? Doe je dat dan? Laat je al je plannen voor die dag uit je handen vallen om je over te geven aan het onbekende?

Toerist in eigen stad
Time Out, een internationale city guide met daarin alle must sees en must do's van een stad, nam in Shanghai de proef op de som. Het doel? Aandacht genereren voor de leukste lokale evenementen, de beste restaurants en barretjes, bijzonderste exposities en spannendste clubs.

Stolen phone tour
In een willekeurige straat in Shanghai lieten zij een mobieltje voor 'verloren' achter. Op het moment dat iemand deze opraapte, kwam het eerste smsje binnen.. Vanaf dat tijdstip werd de citytrip met verborgen camera's vastgelegd.

Spannend?
Nogal. Geen idee wat ik zou doen. Wel een fijne case. Al wordt het niet helemaal duidelijk wat nou de uiteindelijke resultaten zijn geweest, het blijft wel hangen en levert heel wat gespreksstof op. De casefilm laat in ieder geval duidelijk zien wat de rol is van Time Out, namelijk mensen op die plekken brengen die ze anders nooit uit zichzelf hadden gevonden.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief