Coopr is een Great Place To Work®

Blog
Coopr Nieuws
Jos Govaart
02-07-2019
Coopr mag zich officieel een Great Place To Work® noemen!! En daar zijn wij natuurlijk allemaal ontzettend trots op. Een Great Place To Work® is een organisatie waarin je vertrouwen hebt in de mensen waarvoor je werkt, trots bent op wat je doet en plezier hebt met de mensen waarmee je samenwerkt. Deze certificering is een mooie erkenning voor ons bureau, zo aan de vooravond van het 10-jarig bestaan.

Vertrouwen, trots en plezier

Het onderzoek, dat zich richt op de perceptie van medewerkers, kijkt vooral naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie. Het onderzoek is daarin ook anders dan een werknemersonderzoek, juist omdat het gaat om de relatie tussen de Audit én hoe werknemers zeggen het werken bij Coopr te ervaren. Aan de hand van een vragenlijst met 58 stellingen én een audit van ons werkgeversbeleid wordt bepaald of een organisatie in aanmerking komt voor het certificaat. Alleen organisaties die op beide onderdelen de minimum score behalen mogen een jaar lang deze titel voeren. Vorig jaar zijn in Nederland 62 organisaties gecertificeerd. Jaarlijks doen wereldwijd 6000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers vertegenwoordigen. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Tevreden Mensen, Klanten en Business

Al in 2013, toen we strategische sessies hielden rondom missie, visie, cultuurwaarden etc hadden we onszelf tot doel gesteld om Great Place To Work te willen worden.  Wij geloven er naast al onze vakinhoudelijke doelstellingen in dat je drie zaken goed moet bewaken als je een succesvol bureau wil bouwen. Blije mensen, blije klanten en blije business cq bankrekening. Bij alle grote besluiten die we nemen is dat de driehoek die we elke keer weer langsgaan. We zijn nu blij dat we een inhoudelijk meetinstrument hebben om het eerste deel van die filosofie te kunnen beoordelen. 

Op de goede weg, maar nooit klaar.

Voor ons allemaal is deze titel een erkenning voor de ingeslagen weg. Als holacratisch bureau streven we een omgeving van vrijheid en vertrouwen na. Wij willen dat medewerkers ook daadwerkelijk het beste uit hun werk kunnen halen en dat komt niet vanzelf. Daar moet je samen aan blijven werken en vraagt inzet, creativiteit en lef. Kunnen er dan geen zaken beter binnen Coopr? Natuurlijk wel en ook dat toont dit onderzoek aan, we zullen daar op deze plek in de nabije toekomst ook meer over schrijven. Voor nu genieten wij graag nog even van de erkenning, als blijk van een teken dat we op de goede weg zijn maar dat er ook nog genoeg kansen zijn om een nog fijnere werkgever te kunnen worden.