Creatief werk in PR op video

Blog
PR
Jos Govaart
23-08-2011

Soms is goede PR niet al te zichtbaar en makkelijk te isoleren. Gelukkig wordt er ook steeds meer creatief werk gemaakt. Het creatieve werk heeft wel vaak verschillende type eigenaren. Soms zijn het de creatives, soms PR-mensen, andere keren weer interactieve bureaus. Wie onderstaande cases tot een goed einde hebben gebracht is een discussie op zichzelf waard. Wat alle video's zeker gemeen hebben, is dat ze zeer veel pr-elementen bevatten. Er is in de meeste gevallen een maatschappelijke relevantie, de afzender heeft een inhoudelijke boodschap te vetellen met meerdere lagen. Typisch eigenschappen voor PR. Deze video's zijn een aantal van mijn favoriete cases. De een wat nieuwer dan de ander, maar zonder enige uitzondering zijn ze erg creatief. Oordeel zelf!

Hi-Tec: Liquid Mountaineering
Hi-Tec, niet echt het allergaafste sportmerk, had een superwaterdichte schoen gemaakt. Wat is het meest onwaarschijnlijke als het gaat om lopen en water? Juist ja: lopen over water..

 

De Making Of is ook zeer de moeite waard!

Unicef - A bottle of dirty water
Unicef bedacht een hele creatieve manier om aandacht te vragen voor de waterkwaliteit. Bijzonder creatief bedacht en puik uitgevoerd!
|

 

Union Insurance
Er bestaan genoeg verzekeringen voor iedereen die zich netjes gedraagt op de weg. Maar wat bestaat er voor alle idioten op de weg? Slimme twist!


 

Tourism Queensland - Best job of the world
Won in 2009 de grote prijzen in Cannes. Verzin een baan die te goed is om waar te zijn. En laat de baan waarheid worden. Wereldwijde impact. En de winnaar Ben doet nog steeds verslag. Brilliant!

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief